Αθλητισμός

Ρικ Πιτίνο: Τα πλάνα του για τον Παναθηναϊκό

Ρικ Πιτίνο: Τα πλάνα του για τον Παναθηναϊκό
Ρικ Πιτίνο: Ο Αμερικανός προπονητής επέστρεψε στον Παναθηναϊκό κι έχει ήδη αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του για την ομάδα.

Ρικ Πιτίνο: Η πολυπόθητη επιστροφή του Αμερικανού προπονητή στον πάγκο του Παναθηναϊκού είναι γεγονός, με τον έμπειρο τεχνικό να ετοιμάζεται να αναλάβει ξανά την ομάδα, λίγους μήνες μετά την αποχώρηση του. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «sportime.gr», ο ίδιος έχει ήδη αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του για τη συνέχεια της σεζόν. Άλλωστε, ο 67χρονος hall of famer είναι ένας άνθρωπος που δεν αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους και έχει ήδη κάνε μαι προεργασία, προτού αναλάβει με κάθε επισημότητα τον Παναθηναϊκό.

Ο Αμερικανός προπονητής έχει ήδη σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για το ρόστερ της ομάς και σύμφωνα με το δημοσίευμα, πιο πιθανό είναι στο έμψυχο υλικό να γίνει μόνο μια κίνηση. Κι αυτή θα έχει πιθανόν να κάνει μόνο με ένα «διαζύγιο». Ο Ρίον Μπράουν είναι ο παίκτης που πιθανόν θα αποχωρήσει από το «Τριφύλλι», καθώς εδώ και αρκετό διάστημα βρίσκεται εκτός πλάνων στην ομάδα. Ο Πιτίνο δεν έχει πάρει 100% απόφαση για τον Αμερικανό, διότι θέλει πρώτα να δει ιδίοις όμμασι την κατάσταση των παικτών του. Τα μέχρις στιγμής δεδομένα, όμως, δείχνουν ότι ο Μπράουν δύσκολα θα μείνει.

Ρικ Πιτίνο: Οι σκέψεις του για το ρόστερ και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας

Ο Αμερικανός θεωρεί σπουδαίους τους Φριντέτ, Τζόνσον, Τόμας, ενώ ο Ράις έχει δείξει ότι αποτελεί εξαιρετικό «μπακ απ» του Καλάθη στο «1» και έτσι ουδείς τους αναμένεται να «πειραχτεί» από τον 68χρονο νέο προπονητή της ομάδας. Παράλληλα, ο Ουάιλι αποτελεί ουσιαστικά δική του επιλογή, οπότε δύσκολα θα αλλάξει κάτι στην κατάσταση του. Ερωτηματικό είναι βέβαια, ο Μπέντιλ. Ο Γκανέζος έχει το «πακέτο», για να βοηθήσει την ομάδα. Δεν έχει δείξει βέβαια, πολλά φέτος. Ωστόσο, είναι αρκετά φιλότιμος παίκτης και θεωρείται δύσκολο να μη του δοθεί η ευκαιρία να βοηθήσει με τον νέο του προπονητή.

Όσον αφορά τους Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού, εκεί δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή. Ο Πιτίνο τους γνωρίζει όλους από πέρσι τους εμπιστεύεται, τους δούλεψε όσο κανένας στην περασμένη σεζόν και η δουλειά που έκανε φάνηκε. Έτσι άπαντες μένουν στις θέσεις τους. Το αγωνιστικό προφίλ του «Τριφυλλιού» δεν πρόκειται να αλλάξει σε σχέση με την περσινή σεζόν. Πίεση, τρέξιμο, χτυπήματα στο ανοιχτό γήπεδο, deflections, αποστάσεις και γρήγορο μπάσκετ, με μαέστρο φυσικά τον αγαπημένο του, Νικ Καλάθη.

Παράλληλα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο Πιτίνο θα δουλέψει αρκετά για να καλύψει τις αδυναμίες των παικτών που έχει στο ρόστερ του τη δεδομένη χρονική στιγμή. Άλλωστε, ο Αμερικανός προπονητής έκανε ακριβώς το ίδιο και πέρσι, καταφέρνοντας μάλιστα να… αναστήσει αρκετούς παίκτες του, με χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις εκείνες των Γιώργου Παπαγιάννη και Ντεσόν Τόμας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments