Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου για ξενάγηση στο «σπίτι» των Μασόνων

Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου για ξενάγηση στο «σπίτι» των Μασόνων
Θεσσαλονίκη: Αρκετός κόσμος βρέθηκε έξω από το Τεκτονικό Μέγαρο στην οδό Φιλικής Εταιρείας, στο κέντρο της πόλης, για να ξεναγηθεί στο εσωτερικό του

Θεσσαλονίκη: Από το πρωί του Σαββάτου [23/11] συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος που ήθελε να δει από κοντά το εσωτερικό του Τεκτονικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thestival.gr, στο πλαίσιο του Open House Thessaloniki οι Μασόνοι της πόλης αποφάσισαν να ανοίξουν τις πόρτες του Μεγάρου τους στο κοινό.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το Τεκτονικό Μέγαρο στην οδό Φιλικής Εταιρείας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για να ξεναγηθεί στο εσωτερικό του. Οι πόρτες ήταν ανοιχτές για το κοινό στις έντεκα το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα. Όσοι δεν μπόρεσαν να ξεναγηθούν θα έχουν άλλη μια ευκαιρία. Το «σπίτι» των Μασόνων θα είναι ανοιχτό από τις έντεκα το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα.

Ωστόσο όσοι θέλουν να βρεθούν στο χώρο για να βγάλουν μια φωτογραφία που θα ανεβεί στα Social Media καλύτερα να το ξανασκεφτούν. Οι οδηγίες των ξεναγών είναι ξεκάθαρες: απαγορεύεται η φωτογράφηση και η βιντεοσκόπηση εντός της Μασονικής Στοάς.

Το τεκτονικό Μέγαρο άρχισε να χτίζεται το 1932. Πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές κτίριο εκλεκτιστικής αρχιτεκτονικής. Το 1935 αποπερατώθηκε η ανατολική πλευρά όπου σήμερα στεγάζεται ο κινηματογράφος «Μακεδονικόν». Ανακαινίστηκε μετά το 1978 και πλέον στεγάζει όλες τις τεκτονικές ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες που δημοσίευσε το thestival.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments