Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Η αστυνομία ξεκινάει έρευνα για τα οικονομικά του

Ρουβίκωνας: Η αστυνομία ξεκινάει έρευνα για τα οικονομικά του
Ρουβίκωνας: Η οικονομική αστυνομία θα ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα χρήματα που βρίσκει η αναρχική συλλογικότητα είναι "καθαρά".

Ρουβίκωνας: Τα τελευταία χρόνια η αναρχική συλλογικότητα έχει έντονη δράση. Τις περισσότερες φορές τα μέλη της έχουν καταφέρει να αποχωρήσουν από τα μέρη της παρέμβασης χωρίς να συλληφθούν. Ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αρχές έχουν πιάσει κάποιο μέλος του Ρουβίκωνα που χρειάζεται να πληρώσει ένα ποσό για να μην εκτίσει κάποια ποινή.

Κάτι τέτοιο είχε γίνει και μετά την επίθεση με μπογιές στο κτήριο της Βουλής. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις τα μέλη του Ρουβίκωνα έχουν κάνει έκκληση στους φίλους του κινήματος να βοηθήσουν οικονομικά. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η Οικονομική Αστυνομία πρόκειται να διερευνήσει τη ροή του χρήματος. Στην περίπτωση που τα ποσά τα οποία είχαν κατατεθεί προς υποστήριξη των μελών της αναρχικής συλλογικότητας δεν είναι «καθαρά» θα υπάρξουν εξελίξεις σε ό,τι αφορά το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης.

Πάντως, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβικώνα είχε υποστηρίζει ότι τα χρήματα προέρχονται από οικονομική καμπάνια η οποία διεξήχθη και από προσφορές αλληλεγγύων. Συγκεκριμένα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο Ρουβίκωνας όπως όλοι και όλες θα θυμάστε είχε πραγματοποιήσει παρέμβαση στην Βουλή για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Έιχε συλληφθεί τότε ένας σύντροφος και μετά μέσω κάποιων βίντεο είχα “αναγνωριστεί”κι εγώ από ασφαλίτες και ασκήθηκε και σε μένα δίωξη. Ορίστηκε και στους δύο εγγύηση 30.000 ευρώ στον καθένα.

Μετά από μια πανευρωπαϊκή καμπάνια αλληλεγγύης τα λεφτά βρέθηκαν.Μήνες μετά οι αρχές στοχοποιούν μια συντρόφισσα (η οποία απλά διευκόλυνε την διαδικασία δίνοντας τον τραπεζικό της λογαριασμό). Την καλούν για να δώσει εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων.Ουσιαστικά πρώτα σου λένε δώσε τριάντα χιλιάρικα αλλιώς θα πας φυλακή,και μετά σε κατηγορούν επειδή ..βρήκες τα χρήματα. Είστε αστείοι.

Ότι κολπάκια και να κάνετε δεν θα μας σταματήσετε.Όσους νόμους και να νομοθετήσετε όσες δομές μας και εάν χτυπήσετε όσες κατηγορίες και εάν μας βάλετε. Και όσων αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση ΕΓΩ ΤΑ ΒΡΗΚΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.Τα είχα σε μια σακούλα και τα πήγα σε μια τράπεζα.Πήρα μια επιταγή και πήγα και την κατέθεσα στο Παρακαταθηκών και δανείων.Μετά πήρα ένα χαρτί που έδειχνε την συναλλαγή και το παρέδωσα στην ανακρίτρια και τέλος. ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΗΣΥΧΗ.Την οποιαδήποτε ερώτηση θα την κάνετε σε μένα”, ήταν τα λόγια του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments