Διεθνή

Αλβανία: Στους 30 οι νεκροί – Σε δομές φιλοξενίας οι σεισμόπληκτοι [vid]

Αλβανία: Στους 30 οι νεκροί – Σε δομές φιλοξενίας οι σεισμόπληκτοι [vid]
Αλβανία: 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 700 έχουν τραυματιστεί από τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις.

Αλβανία: Ο φονικός σεισμός που έπληξε την Αλβανία τα ξημερώματα της 26ης Νοεμβρίου είναι ο ισχυρότερος από το 1979 και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 30 άνθρωποι και περισσότεροι από 700 να τραυματιστούν, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των πολιτών που είναι χωρίς στέγη εξαιτίας της κατάρρευσης των κτηρίων. Η σημερινή ημέρα κηρύχθηκε ημέρα Εθνικού Πένθους στην Αλβανία και τα σωστικά συνεργεία διπλασιάζουν τις προσπάθειές τους για να ανασύρουν επιζώντες από τα συντρίμμια. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας σημειώθηκαν 250 μετασεισμοί, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι σεισμολόγοι.

Προτεραιότητα αποτελεί, όπως δήλωσαν τόσο ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, όσο και υπουργοί, να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές και όλες οι ενέργειες έχουν επικεντρωθεί στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, οι οποίες συνεχίζονται αδιάκοπα. Σε μία από αυτές, ένας εικοσιπεντάχρονος άνδρας στο Δυρράχιο ανασύρθηκε ζωντανός, έπειτα από 19 ώρες εγκλωβισμένος σε ερείπια κτηρίου. Η αλβανική κυβέρνηση προχωρά σε συμφωνίες με ξενοδοχειακές μονάδες στο Δυρράχιο, τον Αυλώνα και την Κακαβιά για τη στέγαση των πολιτών, που, σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, είδαν τη ζωή τους να αλλάζει. “Είναι αδύνατο να μείνετε έξω τον χειμώνα, στην ύπαιθρο ή σε σκηνές” είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, προσθέτοντας ότι “γι’ αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση πρόκειται να υπογράψει συμφωνία με δομές φιλοξενίας στο Δυρράχιο, τον Αυλώνα και την Κακαβιά”, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι όλες οι οικογένειες που επλήγησαν από τον σεισμό να έχουν στέγαση.

Οικονομική δωρεά από τον δήμο Τιράνων

Οικονομική δωρεά ύψους 100 εκατομμυρίων λεκ για την ανακούφιση και τη στήριξη των σεισμόπληκτων στην πόλη Θούμανε (Thumane) έκανε ο δήμος Τιράνων, αναλαμβάνοντας, παράλληλα και δράσεις για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που έφερε ο ισχυρός σεισμός των 6,4 Ρίχτερ στο Θούμανε. Ο δήμος Τιράνων απέστειλε, επίσης, ομάδες διάσωσης που από χθες εργάζονται για την ανεύρεση επιζώντων κάτω από τα ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει. Πρόκειται, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Τιράνων Έριον Βελιάι, για ένδειξη αλληλεγγύης σε όλους εκείνους που βρίσκονται σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που έπληξε την Αλβανία. (1 ευρώ = 122,65 λεκ)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments