Διεθνή

ΗΠΑ: Καταδικάζουν την επίθεση στο London Bridge

ΗΠΑ: Καταδικάζουν την επίθεση στο London Bridge
ΗΠΑ: Την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Γέφυρα του Λονδίνου καταδικάζει ο Λευκός Οίκος και δεσμεύεται για την πλήρη υποστήριξη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την επίθεση που σημειώθηκε στην περιοχή της Γέφυρας στο Λονδίνο το απόγευμα της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου 2019 μέσω του εκπροσώπου του Τζουντ Ντίρι. “Δεσμευόμαστε να παράσχουμε την πλήρη υποστήριξή μας στον σύμμαχό μας, το Ηνωμένο Βασίλειο”, τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

“Ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ενημερώθηκε για την επίθεση σήμερα στη Γέφυρα του Λονδίνου και παρακολουθεί την κατάσταση”, αναφέρει ο Ντίρι σε γραπτή ανακοίνωση. “Οι ΗΠΑ καταδικάζουν έντονα όλες τις φρικτές πράξεις βίας σε βάρος αθώων πολιτών και δεσμευόμαστε να παράσχουμε την πλήρη υποστήριξη μας στον σύμμαχό μας, το Ηνωμένο Βασίλειο”.

Υπενθυμίζεται, πως συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στο Λονδίνο ύστερα από επίθεση με μαχαίρι στο London Bridge. Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν πέντε τραυματίες ενώ ο δράστης είναι νεκρός από πυρά αστυνομικών. Οι Αρχές αντιμετωπίζουν το συμβάν ως τρομοκρατική επίθεση. Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 16:30 (ώρα Ελλάδος) όταν η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως κλήθηκε στην Γέφυρα, με αφορμή ένα επεισόδιο επίθεσης με μαχαίρι. «Η αστυνομία κλήθηκε στις 14:00 (τοπική ώρα) για ένα επεισόδιο επίθεσης με μαχαίρι κοντά τη Γέφυρα του Λονδίνου», ανέφερε στο Twitter.

Νεκρός ο δράστης

Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε πως ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός  από πυρά αστυνομικών. Επίσης, ανέφερε πως φορούσε κάτι που έμοιαζε με γιλέκο αυτοκτονίας, αλλά ήταν ψεύτικο και δεν περιείχε εκρηκτικά. Μάλιστα, είπε ότι ο δράστης τραυμάτισε πολίτες με μαχαίρι πριν εξουδετερωθεί. Ωστόσο, δεν υπήρξε ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών, που φτάνουν τους πέντε.

Νωρίτερα, πηγή των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε στο Ρόιτερ: «Η βρετανική αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα έπειτα από επεισόδιο με μαχαίρι στην περιοχή της Γέφυρας του Λονδίνου«, ενώ η υπηρεσία ασθενοφόρων υπογράμμισε πως  είναι ένα σοβαρό επεισόδιο για το οποίο  έστειλε πολλά πληρώματα στο σημείο: «Ένας άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία. Πιστεύουμε ότι ορισμένος αριθμός ανθρώπων έχει τραυματιστεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments