Διεθνή

Λονδίνο: Δύο νεκροί από την επίθεση με μαχαίρι στο London Bridge – Νεκρός και ο δράστης [pics & vids]

Λονδίνο: Δύο νεκροί από την επίθεση με μαχαίρι στο London Bridge –  Νεκρός και ο δράστης [pics & vids]
Λονδίνο: Πανικός στη Γέφυρα του Λονδίνου με τραυματίες κατά τη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι. Ως τρομοκρατικό αντιμετωπίζεται το συμβάν από τη βρετανική αστυνομία, νεκρός ο δράστης.

Λονδίνο: Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στο Λονδίνο ύστερα από επίθεση στην London Bridge. Από την επίθεση άνδρα, που ήταν οπλισμένος με μαχαίρι, έχασαν τη ζωή τους δύο πολίτες, όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, χωρίς να κατονομάσει τις πηγές του. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δράστη, ο οποίος φορούσε μια ψεύτικη ζώνη με εκρηκτικά.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 16:30 (ώρα Ελλάδος) όταν η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως κλήθηκε στην Γέφυρα, με αφορμή ένα επεισόδιο επίθεσης με μαχαίρι. «Η αστυνομία κλήθηκε στις 14:00 (τοπική ώρα) για ένα επεισόδιο επίθεσης με μαχαίρι κοντά τη Γέφυρα του Λονδίνου», ανέφερε στο Twitter.

«Είδα έναν άνδρα να πέφτει στο έδαφος, με ένα μαχαίρι δίπλα του» αφού προηγουμένως είχαν ακουστεί «πολλοί πυροβολισμοί», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας άνδρας που εργάζεται σε ένα γραφείο απέναντι από τη γέφυρα. Όπως είπε, στην περιοχή βρίσκονταν περίπου δέκα αστυνομικοί με πολλά εκπαιδευμένα σκυλιά για να εξουδετερώσουν τον ύποπτο.

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε από τον χώρο εργασίας αυτού του μάρτυρα περίπου μισή ώρα αργότερα δείχνει έναν άνδρα να απομακρύνεται με φορείο και έναν άλλον, τραυματισμένο στον ώμο, να συνοδεύεται από τους τραυματιοφορείς. Άλλος μάρτυρας είπε και αυτός ότι είδε έναν άνδρα στο έδαφος, με ένα μαχαίρι και ένα σακίδιο κοντά του.

Νεκρός ο δράστης

Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε πως ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός  από πυρά αστυνομικών. Επίσης, ανέφερε πως φορούσε κάτι που έμοιαζε με γιλέκο αυτοκτονίας, αλλά ήταν ψεύτικο και δεν περιείχε εκρηκτικά. Μάλιστα, είπε ότι ο δράστης τραυμάτισε πολίτες με μαχαίρι πριν εξουδετερωθεί. Ωστόσο, δεν υπήρξε ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών, που φτάνουν τους πέντε.

Νωρίτερα, πηγή των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε στο Ρόιτερ: “Η βρετανική αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα έπειτα από επεισόδιο με μαχαίρι στην περιοχή της Γέφυρας του Λονδίνου“, ενώ η υπηρεσία ασθενοφόρων υπογράμμισε πως  είναι ένα σοβαρό επεισόδιο για το οποίο  έστειλε πολλά πληρώματα στο σημείο: «Ένας άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία. Πιστεύουμε ότι ορισμένος αριθμός ανθρώπων έχει τραυματιστεί».

Οι Αρχές αντιμετωπίζουν το συμβάν ως τρομοκρατική επίθεση

Ως τρομοκρατικό χτύπημα αντιμετωπίζει για προληπτικούς λόγους η αστυνομία το περιστατικό. “Σε αυτό το στάδιο, οι συνθήκες κατά τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό δεν είναι ξεκάθαρες. Εντούτοις για προληπτικούς λόγους το αντιμετωπίζουμε ως τρομοκρατικό χτύπημα. Ένας άνδρας έχει δεχτεί αστυνομικά πυρά. Θα παρέχουμε επιπρόσθετες πληροφορίες όταν αυτό καταστεί εφικτό”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της στο Τwitter.

“Παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί το κίνητρο του δράστη, στην έρευνα εμπλέκονται και στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας” μεταδίδει από την μεριά του ο Guardian.

“Πρόκειται για ένα φρικτό περιστατικό”, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε για το περιστατικό: “Πρόκειται για ένα φρικτό περιστατικό. Όλες οι σκέψεις μου είναι κοντά στα θύματα και τις οικογένειές τους”. Ο Τζόνσον επιστρέφει στη Ντάουνινγκ Στριτ και ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου Νιλ Μπάσου δήλωσε ότι θα πάει στην πρωθυπουργική κατοικία για να τον ενημερώσει πλήρως. “Ενημερώνομαι συνεχώς για το περιστατικό στη Γέφυρα του Λονδίνου και θέλω να ευχαριστήσω την αστυνομία και όλες τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων για την άμεση ανταπόκρισή τους”, αναφέρει ο Τζόνσον σε ανακοίνωση.

“Σοκαριστικές αναφορές από την Γέφυρα του Λονδίνου. Οι σκέψεις μου είναι με αυτούς που βρέθηκαν στο σημείο. Ευχαριστούμε την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που ανταποκρίθηκαν” ανέφερε με τη σειρά του ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο δήμαρχος πλέκει το εγκώμιο των απλών ανθρώπων που αφόπλισαν τον δράστη

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται ορισμένοι από τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν σήμερα το απόγευμα, στην επίθεση που σημειώθηκε στη Γέφυρα του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Σαντίκ Καν. «Επιβεβαιώθηκε ότι ένας αριθμός ανθρώπων τραυματίστηκε στην επίθεση, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά», είπε ο Καν μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Θα παραμείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στην τρομοκρατία. Εκείνοι που επιδιώκουν να μας επιτεθούν και να μας διχάσουν δεν θα τα καταφέρουν ποτέ», συνέχισε, καλώντας τους Λονδρέζους να «επαγρυπνούν».

Ο δήμαρχος έπλεξε το εγκώμιο των απλών πολιτών που επέδειξαν «συγκλονιστικό ηρωισμό» και αφόπλισαν τον δράστη ο οποίος πρόλαβε να τραυματίσει πολλούς ανθρώπους. «Το αξιοσημείωτο στις εικόνες που είδαμε είναι ο συγκλονιστικός ηρωισμός των απλών πολιτών που κυριολεκτικά έτρεξαν καταπάνω στον κίνδυνο, χωρίς να ξέρουν τι αντιμετωπίζουν», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι ο δράστης ήταν ζωσμένος με έναν ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο Καν επισήμανε όμως ότι εκείνη τη στιγμή, ο κόσμος που έτρεξε να σταματήσει τον δράστη δεν το γνώριζε αυτό. Σύμφωνα με τον Καν, η επίθεση φαίνεται ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, καθώς η αστυνομία δεν αναζητά κάποιον άλλον ύποπτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments