Video

Ταξιάρχης: Αυτό είναι το χωριό που προμηθεύει χριστουγεννιάτικα δέντρα όλη την Ελλάδα [pics]

Ταξιάρχης: Αυτό είναι το χωριό που προμηθεύει χριστουγεννιάτικα δέντρα όλη την Ελλάδα [pics]
Ταξιάρχης: Το όμορφο χωριό της Χαλκιδικής που μεγαλουργεί.

Ταξιάρχης: Κάπου στην Χαλκιδική υπάρχει αυτό το μικρό χωριό που καταφέρνει να παράγει το 70% της ελατοπαραγωγής της χώρας. Φετινός στόχος των παραγωγών είναι να φτάσουν τα περυσινά επίπεδα, που ήταν περίπου 23.000 έλατα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Γιάννης Ξάκης, στο Πρακτορείο 104,9 FM, τα πρώτα μηνύματα των πωλήσεων είναι θετικά.

Στο χωριό των ελάτων στολίστηκε και το πρώτο δέντρο της χρονιάς. Η πλατεία του Ταξιάρχη «μύρισε» Χριστούγεννα από τις 7 Νοεμβρίου, όπου φωταγωγήθηκε χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 10-12 μέτρων.

Το χωριό

Ο Ταξιάρχης είναι χτισμένος σε δασώδη περιοχή στο όρος Χολομώντας. Το όνομα του χωριού οφείλεται στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, και συνδέεται με τη μονή Δοχειαρίου και το μετόχι του Αρχαγγέλου που είχε μονή στο χωριό.

Σημαντικό μέρος του εισοδήματος των κατοίκων προέρχεται από την καλλιέργεια ελάτου, για χριστουγεννιάτικα δέντρα, η οποία, σύμφωνα με το xalkidikiopolitiki, ξεκίνησε περίπου το 1970. Ο τόπος είναι «πνιγμένος» στα έλατα, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι ασχολούνται με την παραγωγή τους. Το έλατο είναι μια σχετικά εύκολη και απλή καλλιέργεια, καθώς θέλει φροντίδα τα τρία πρώτα χρόνια και μετά αναπτύσσονται σχετικά γρήγορα.

Το χωριό Ταξιάρχης γεμίζει δέντρα τα σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ πλέον υπάρχει και μια εξωστρέφεια επιχειρηματικής πολιτικής και επεκτείνεται στην αγορά της Κύπρου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments