Αθλητισμός

Λισάντρο Σεμέντο: Το κοπέλι που εκτοξεύει τον ΟΦΗ [pics&vids]

Λισάντρο Σεμέντο: Το κοπέλι που εκτοξεύει τον ΟΦΗ [pics&vids]
Λισάντρο Σεμέντο: Από τις ακαδημίες της Σπόρτινγκ στην Κρήτη και τον ΟΦΗ.

Λισάντρο Σεμέντο: Ο νεαρός άσος του ΟΦΗ οδηγεί τους Κρητικούς στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Σεμέντο είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών της εντυπωσιακής πορείας του ΟΦΗ που πλέον βρίσκεται στην 3η θέση της Super League, πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό και τον ΟΦΗ. Ο Πορτογάλος επιθετικός μετράει ήδη 6 γκολ και 2 ασίστ σε 12 συμμετοχές τη φετινή σεζόν, έχοντας κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων.

Ο Σεμέντο αγωνίζεται δανεικός από τη Φορτούνα Σιτάρντ στους Κρητικούς με το συμβόλαιό του με τους Ολλανδούς να λήγει το καλοκαίρι του 2022. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιστορία του νεαρού επιθετικού μέχρι να φτάσεις τη χώρα μας και το Ηράκλειο της Κρήτης. Ο Λισάντρο Σεμέντο φοίτησε στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ. Εκεί δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τους Ποντένσε και Ματέους Περέιρα(καλύτερος εξτρέμ στην Τσάμπιονσιπ με τη Γουέστ Μπρομ).

Ο ίδιος παραδέχτηκε αργότερα πως «Δεν είχα διάρκεια!» και για τον λόγο αυτόν ήρθε και η απόρριψη του τότε προπονητή της Σπόρτινγκ, Ζόρζε Ζεσούς. Ο Σεμέντο μετακόμισε στην Αγγλία για την u23 της Ρέντινγκ, απόφαση που αποδείχτηκε μεγάλο λάθος. «Χάθηκα, τελείως! Καιρός, φαγητό και γλώσσα με αποσυντόνισαν», ήταν βάσει του Λισάντρο Σεμέντο οι αιτίες που δεν «τσούλησε» η ποδοσφαιρική του ανάπτυξη στο νησί.

Η Κύπρος, ο Λάζαρος Λάμπρου και ο ΟΦΗ

Στο τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου του 2016 παρουσιάζεται από την ΑΕ Ζακακίου. Στην Κύπρο η χρονιά πέρασε χωρίς κάποια ιδιαίτερη διάκριση. Τότε ήρθε ο Μιγκέλ Σάντος που άλλαξε όλη την καριέρα του επιθετικού του ΟΦΗ. Ο Σάντος αγωνιζόταν στη Φορτούνα Σιτάρντ και γνώρισε τον Σεμέντο. Τον πρότεινε στην ομάδα, η οποία τον απέκτησε σε μορφή δανεισμού για ένα χρόνο από τον Απόλλωνα Λεμεσού που μόλις τον είχε αγοράσει από την ΑΕ Ζακακίου.

Σε 40 ματς με τη Φορτούνα Σιτάρντ πέτυχε 15 γκολ και μοίρασε 18 ασίστ. Η ολλανδική ομάδα πέτυχε την άνοδο στην Eredivisie και αμέσως προχώρησε στην αγορά του από τους Κύπριους. Στα 21 του ο Σεμέδο έμαθε τα πρώτα του ελληνικά. Από τον συμπαίκτη του στην Φορτούνα, Λάζαρο Λάμπρου.Την ίδια περίοδο που το scoutingdepartment του ΟΦΗ με επικεφαλής, τον Γιάννη Σαμαρά τον είχε «τσεκάρει» τουλάχιστον 5 φορές.

Το περασμένο καλοκαίρι, οι Κρητικοί, έχοντας πλησιάσει τον Πορτογάλο ατζέντη του Σεμέντο, περίμεναν το κατάλληλο timing για να «χτυπήσουν». Η Φορτούνα είχε πρόταση από ομάδα της Αγγλίας και δη την Τσάμπιονσιπ, αλλά το deal τσάκισε για γραφειοκρατικούς λόγους. Ο Σεμέντο είχε τάσεις φυγής και ο ΟΦΗ ήρθε σαν σωσίβιο στην τεταμένη σχέση του παίκτη με τη Φορτούνα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά μια και πέντε μήνες μετά στην Κρήτη, ο Σεμέντο με 6 γκολ και 2 ασίστ σε μόλις 12 αγώνες με τη φανέλα του ΟΦΗ έχει ήδη προσελκύσει τα βλέμματα των μεγάλων της Super League, αλλά και ομάδα του εξωτερικού.

Βέβαια ο 23χρονος Πορτογάλος εξτρέμ είναι ξετρελαμένος στην Κρήτη. Έχει λατρέψει τον καιρό του Νησιού, τον ντάκο, τον φραπέ και δεν σταματάει να ταξιδεύει σε ολάκερη την Κρήτη με τη σύντροφό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments