Ελλάδα

Κρήτη: Ακατάλληλα δύο σχολεία μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ

Κρήτη: Ακατάλληλα δύο σχολεία μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ
Κρήτη: Τη λειτουργία δύο σχολείων, που "επιβαρύνθηκαν" από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ, αναστέλλει ο δήμος Κισσάμου, καθώς μετά την αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών κρίθηκε ότι χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις. Το απόγευμα τα μαθήματα των μαθητών σε άλλα κτήρια.

Κρήτη: Με ανακοίνωσή του, ο δήμος Κισσάμου γνωστοποίησε ότι αναστέλλει τη λειτουργία δύο σχολείων, καθώς μετά την αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών κρίθηκε ότι τα κτίρια χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις. Σε απογευματινή βάρδια σε κτίρια των γυμνασίων της περιοχής θα λειτουργήσουν προσωρινά -και τουλάχιστον έως και την περίοδο των Χριστουγέννων- το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) και το Επαγγελματικό Λύκειο Κισσάμου (ΕΠΑΛ), τα κτίρια των οποίων “επιβαρύνθηκαν” από τη σεισμική δόνηση των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 27 Νοεμβρίου.

Η απόφαση για λειτουργία του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ σε απογευματινή βάρδια, λήφθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Όπως αποφασίστηκε τα μαθήματα του ΕΠΑΛ Κισσάμου θα γίνονται απόγευμα στο 1ο Γυμνάσιο Κισσάμου και τα εργαστήριά του στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης στον Ταυρωνίτη, ενώ τα μαθήματα του ΓΕΛ θα πραγματοποιούνται τις απογευματινές στο 2ο Γυμνάσιο Κισσάμου. Σε δεύτερη φάση και μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στα δυο σχολικά συγκροτήματα εξετάζεται και η χρήση προκατασκευασμένων αιθουσών – κοντέινερ.

Το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στα δύο σχολεία αναμένεται να τεθεί επί τάπητος την Πέμπτη στην Αθήνα, καθώς με παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας, Βασίλη Διγαλάκη, συγκαλείται σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας με την συμμετοχή της αρμόδιας υφυπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη, μηχανικών της ΑΕ «Κτιριακές Υποδομές », καθώς και του δήμου Κισσάμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments