Διεθνή

Γαλλία: Βεβήλωσαν εβραϊκούς τάφους με σβάστικες [pics]

Γαλλία: Βεβήλωσαν εβραϊκούς τάφους με σβάστικες [pics]
Γαλλία: Άλλο ένα ντροπιαστικό περιστατικό που ήρθε να προστεθεί στο πρόσφατο κύμα αντισημιτικών επιθέσεων στην Ευρώπη

Γαλλία: Πάνω από 100 τάφοι βεβηλώθηκαν σε ένα νεκροταφείο Εβραίων στη Γαλλία. Οι δράστες ζωγράφισαν σβάστικες με σπρέι πάνω στις ταφόπλακες του νεκροταφείου, που βρίσκεται στην ανατολική πόλη Βεστχόφεν, κοντά στο Στρασβούργο, λίγες μέρες μετά από ένα παρόμοιο περιστατικό, σε ένα παραπλήσιο χωριό.

Ο πρόεδρος Μακρόν σχολίασε πως η Γαλλία θα πολεμήσει τον αντισημιτισμό “μέχρι οι νεκροί μας να μπορούν να αναπαυθούν εν ειρήνη”.

Η Γαλλία είναι το σπίτι μιας εβραϊκής κοινότητας που ξεπερνάει τους 550.000 ανθρώπους. Είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Ο Εμάνουελ Μακρόν έκανε ένα tweet το απόγευμα της Τρίτης, στο οποίο ανέφερε: “Οι Εβραίοι είναι η Γαλλία και φτιάχνουν τη Γαλλία. Αυτοί που επιτίθενται στους Εβραίους, ακόμα και στους τάφους τους, δεν είναι άξιοι του ιδεώδους που έχουμε για τη χώρα μας”.

Η Αλσατία, η γαλλική περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, έχει σημαδευτεί από μια σειρά αντισημιτικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες.

Εκτός από τις σβάστικες χρησιμοποιήθηκε και ο αριθμός 14 που συμπίπτει με σλόγκαν ενός οπαδού της “λευκής υπεροχής”. Το νεκροταφείο του Βεστχόφεν φιλοξενεί πάνω από 700 τάφους, πολλοί από τους οποίους συνδέονται με τον πρώην πρωθυπουργό, Λέον Μπλουμ, τον πρώτο Εβραίο ηγέτη της Γαλλίας πριν και λίγο μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέρ, σε επίσκεψη του στο νεκροταφείο την Τετάρτη είπε πως η επίθεση αυτή ήταν “μια έκφραση αγνού μίσους” και ανακοίνωσε τη δημιουργία αστυνομικής δύναμης ενάντια του μίσους. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ, εξέφρασε “αηδία για τις αντισημιτικές επιθέσεις” και πρόσθεσε ότι “οι ένοχοι πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments