Ελλάδα

Αποκλειστικό: Έγγραφο – ντοκουμέντο για την απόδραση του Αλβανού από τον Κορυδαλλό

Αποκλειστικό: Έγγραφο – ντοκουμέντο για την απόδραση του Αλβανού από τον Κορυδαλλό
Το pagenews.gr φέρνει στη δημοσιότητα το έγγραφο - ντοκουμέντο με τους βαθμούς που είχε ο 34χρονος δραπέτης.

Φοιτητής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και μάλιστα με πολύ καλές επιδόσεις τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ο Αλβανός κρατούμενος που δραπέτευσε από τις φυλακές Κορυδαλλού, κόβοντας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το βράδυ της Τρίτης. Όπως φαίνεται στο έγγραφο ντοκουμέντο με τους βαθμούς του 34χρονου καταζητούμενου που αποκαλύπτει το pagenews, o άνδρας είχε περάσει 26 μαθήματα από το 2017, οπότε και επέστρεψε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου και χρωστούσε 14 για να πάρει το πτυχίο του από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης.

Ο καταζητούμενος Λ.Π. από την Αλβανία εγγράφθηκε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο το 2005. Παρακολούθησε τα μαθήματα και συμμετείχε στις εξετάσεις μέχρι το 2009. Ξαφνικά τα ίχνη του χάθηκαν. Αρκετά χρόνια μετά, το 2017, θα απασχολήσει τα αστυνομικά δελτία για υποθέσεις ναρκωτικών και ληστείες για τις οποίες και θα καταδικαστεί.

pagenews.gr

Η διέξοδος στις σπουδές

Η ζωή στη φυλακή είναι δύσκολη για τον Λ.Π. από την Αλβανία. Αναζητεί μια διέξοδο και τη βρίσκει στα βιβλία του Πανεπιστημίου. Ζητάει εκπαιδευτική άδεια και η αίτησή του γίνεται δεκτή. Σε εβδομαδιαία βάση βγαίνει από τη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλού φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι επιτήρησης και πηγαίνει στο Καποδιστριακό όπου παρακολουθεί μαθήματα όπως Πολιτική Επικοινωνία, Διεθνείς Σχέσεις, Ελληνοτουρκικές Σχέσεις, Πολιτική Ιστορία των ΗΠΑ και Νέες Εργασιακές Σχέσεις. «Έδινε την εντύπωση ενός ανθρώπου που θέλει να τελειώσει τις σπουδές του. Ερχόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα εδώ» λένε καθηγητές του.

Ο κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού συμμετέχει στις εξετάσεις του Πανεπιστημίου γράφοντας μέσα από το κελί του, παρουσία σωφρονιστικών υπαλλήλων που τον επιτηρούν. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, τα πηγαίνει εξαιρετικά. Καλύτερα και από τα πρώτα χρόνια των σπουδών του, πριν κάνει στροφή στην παρανομία. Πέρασε συνολικά 26 μαθήματα, δηλαδή τα δύο τρία από τα 40 που χρειαζόταν για να πάρει το πτυχίο του. Όμως στο τελευταίο μάθημα δεν πήγε ποτέ.

pagenews.gr

Πήρε «απουσία» και το έσκασε

Την περασμένη Τρίτη στις 5 το απόγευμα ήταν προγραμματισμένο το μάθημα Συγκριτικής Ανάλυσης Ευρωπαϊκών Πολιτικών Συστημάτων. Ο 34χρονος Αλβανός κρατούμενος του Κορυδαλλού έχει εξασφαλίσει μια ακόμη εκπαιδευτική άδεια. Στις 2 το μεσημέριη κεντρική πύλη των φυλακών ανοίγει και ο Λ.Π. αναχωρεί για το Πανεπιστήμιο. Ίσως νωρίτερα να έβλεπε κάποιους φίλους του.

Στο πόδι του ο κρατούμενος φοράει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που δίνει το στίγμα της θέσης του. Η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει είναι συγκεκριμένη. Αν παρεκκλίνει, αμέσως θα ειδοποιηθεί η εταιρεία που διαχειρίζεται το σύστημα της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ο κρατούμενος το γνωρίζει αυτό. Δεν αλλάζει διαδρομή, αλλά δεν πάει και στο Πανεπιστήμιο.

Το τελευταίο στίγμα δίνεται στη συμβολή της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας και της Λεωφόρου Αθηνών. Στις 19:20 το βράδυ της περασμένης Τρίτης, 40 λεπτά πριν εκπνεύσει η διορία της άδειας, ο κρατούμενος κόβει το βραχιολάκι. Η εταιρεία ειδοποιεί την αστυνομία και δίνει τις συντεταγμένες.

pagenews.gr

Σε λίγα λεπτά οι αστυνομικοί φθάνουν στο σημείο και βρίσκουν το ηλεκτρονικό βραχιολάκι κομμένο, αλλά και ένα σπασμένο κινητό τηλέφωνο, το οποίο σήμερα εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί αν χρησιμοποιήθηκε από τον καταζητούμενο. Ο 34χρονος περιφρόνησε την επιείκεια που του έδειξε το σωφρονιστικό σύστημα και κλώτσησε την ευκαιρία να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Για πόσο καιρό, θα φανεί. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Και το σίγουρο είναι, ότι αν συλληφθεί, δεν θα έχει άλλη ευκαιρία…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments