Διεθνή

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Συμβιβασμός εικοσιπέντε εκατομμυρίων ευρώ με τα θύματα του – Έξαλλη η Έμιλι Ραταϊκόφσκι

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Συμβιβασμός εικοσιπέντε εκατομμυρίων ευρώ με τα θύματα του – Έξαλλη η Έμιλι Ραταϊκόφσκι
Χάρβεϊ Γουάινστιν: Ο διάσημος παραγωγός που ήταν ο λόγος για να ξεκινήσει το παγκόσμιο κίνημα του #metoo, ήρθε σε συμβιβασμό με τις γυναίκες που τον έχουν μηνύσει μέχρι και για βιασμούς - "F**k Harvey" λέει η Έμιλι Ραταϊκόφσκι στο Instagram

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Ο Αμερικανός παραγωγός που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό από πάνω από 20 γυναίκες, φαίνεται πως θα τη γλιτώσει πολύ φθηνά για τα εγκλήματα του. Ο Γουάινστιν έφτασε σε συμβιβασμό με τα θύματα του για 25 εκατομμύρια δολάρια. Ο Γουάινστιν κατηγορείται για δεκάδες σεξουαλικές επιθέσεις σε διάσημες πρωταγωνίστριες και ηθοποιούς του Χόλιγουντ, η αποκάλυψη των οποίων είχε προκαλέσει ένα τεράστιο “κύμα” συμπαράστασης, αλλά και έναν διαρκή αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών, με την… κωδική ονομασία #metoo.

Σύμφωνα με πληροφορίες των “New York Times” και “The Independent“, ο παραγωγός ήρθε σε συμφωνία με τα περίπου 30 θύματα του μεταξύ των οποίων ήταν υπάλληλοι του αλλά και ηθοποιοί. Έτσι δε θα προχωρήσουν σε δίκη, αλλά η υπόθεση θα λήξει εδώ και ο Γουάινστιν δε θα πάει στη φυλακή! Τα θύματα θα λάβουν συνολικά 25 εκατ. δολάρια, τα οποία θα κατατεθούν από ασφαλιστικές εταιρείες της Weinstein Company, που ανήκει στον Γουάινστιν. 

Με αυτό τον τρόπο ο ίδιος ο Γουάινστιν δεν θα πληρώσει ούτε μεταφορικά, ούτε κυριολεκτικά για τα εγκλήματα του!

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι ο Γουάινστιν δε θα δικαστεί ποτέ για τα εγκλήματα του, ούτε θα ομολογήσει την ενοχή του. Ο διακανονισμός, πάντως, θα πρέπει να γίνει δεκτός από το δικαστήριο και να υπογραφεί από όλες τις πλευρές για να οριστικοποιηθεί.

Αντιδράει η Έμιλι Ραταϊκόφσκι

Η πρώτη αντίδραση για την είδηση αυτή ήρθε από την Έμιλι Ραταϊκόφσκι. Η 28χρονη ηθοποιός έφτασε στην πρεμιέρα της ταινίας “Uncut Gems” με ένα τατουάζ τυπωμένο στο εσωτερικό του μπράτσου της που έγραφε “f**k harvey”. Η Έμιλι με υπερηφάνεια πόζαρε στο φακό και έδειχνε το τατουάζ της δίπλα στον σύζυγό της Sebastian Bear-McClard. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να εκφράσει δημόσια τη δυσαρέσκεια και τον αποτροπιασμό της για την εξέλιξη που πήρε η υπόθεση.

H ηθοποιός και μοντέλο έκανε ανάλογη ανάρτηση και στον λογαριασμό της στο Instagram γράφοντας: «Σήμερα ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν και η πρώην εταιρεία έκανε συμβιβασμό 25 εκατ. δολαρίων με τα θύματά του. Ο Γουάινσταϊν που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμούς δεν θα παραδεχτεί την ενοχή του ούτε θα πληρώσει από την τσέπη του. Καμία δικαιοσύνη, καμία δικαίωση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments