Αθλητισμός

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 98-86

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 98-86
Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός: Οι Πράσινοι κοίταξαν τα μάτια τους Καταλανούς στην έδρα τους, δεν φοβήθηκαν, αλλά ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες σε ένα πανέμορφο παιχνίδι που μίλησαν οι επιθέσεις.

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός:  H αμυντική αστάθεια του Παναθηναϊκού δεν επέτρεψε στους «πράσινους» την υπέρβαση στη Βαρκελώνη, εκεί όπου είδαν να ολοκληρώνεται το αήττητο 4-0 ευρωπαϊκό σερί τους. Το «τριφύλλι» ηττήθηκε 98-86 από την Μπαρτσελόνα, για την 13η αγωνιστική της Euroleague, με τους Ισπανούς να το υποχρεώνουν στην πέμπτη εφετινή ήττα του. Στον αντίποδα, οι «μπλαουγκράνα» ανέβασαν το ρεκόρ τους σε 10-3, συνεχίζοντας την καταδίωξη της κορυφής.

Ο αγώνας

Χρειάστηκαν μόλις 2 λεπτά για να πετύχει δύο τρίποντα ο Μίροτιτς και η Μπαρτσελόνα να προηγηθεί με 6 πόντους (8-2). Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν ευάλωτη και ο Χάνγκα την τιμώρησε, με τον «Μίρο» να σκοράρει εκ νέου για το 12-4. Οι βολές του Φριντέντ «χρύσωσαν» το χάπι, η Μπαρτσελόνα είχε 3 επιθετικά σε ισάριθμα λεπτά, με το 16-7 να έρχεται μέσω του ποσταρίσματος του Τόμιτς στον ανήμπορο να τον μαρκάρει Παπαγιάννη. Ο Έλληνας σέντερ βέβαια μείωσε σε 16-11 με σουτ από τα 5,5 μέτρα, «έφαγε» όμως το καλάθι και πάλι από τον Τόμιτς.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν… πληγή, οι 21 πόντοι (τρίποντο Κούριτς) ήταν πάρα πολλοί για 7 αγωνιστικά λεπτά, ο Καλάθης πάντως με προσωπικές ενέργειες έφερε το ματς στο 21-16. Ο Μίροτιτς έφτασε γρήγορα στους 10 ποντους (23-16) με τον Παναθηναϊκό να παίρνει το πρώτο ριμπάουντ του, με τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου!

Ο πρώην ΝΒΑερ έκανε ότι ήθελε, ο Μήτογλου πέρασε στο παρκέ για να τον «δείρει». Δεν κατάφερε πολλά και το ματς πήγε στο 25-16.

Ο Ουάιλι σκόραρε δις από την στιγμή που μπήκε στο ματς και ο Ράις με ένα έξυπνο κερδισμένο φάουλ σε νεκρό χρόνο έκανε το 28-23. Οι Πράσινοι επέστρεψαν στο ματς φουριόζοι, και μάλιστα πλησίασαν σε 33-30 με τον θετικότατο Ουάλι. Ο Ντέιβις σκόραρε δύο φορές (37-30) αλλά ο Φριντέντ συμμάζεψε ένα λάθος της ομάδας του και με τρίποντο έγραψε το 37-33. Ο Παπαπέτρου κράτησε κοντά τους Πράσινους, όμως η άμυνα παρέμενε τεράστιο πρόβλημα για τον λάτρη αυτής, Ρικ Πιτίνο.

Ο Φριντέτ ήταν ζεστός, ο Ντέιβις έκανε πάρτι στους αιθέρες (δύο επιθετικα και κάρφωμα) και το ματς πήγε στο 43-37, αλλά ο Καλάθης ήταν εξαιρετικός και με ένα τρίποντο μείωσε στους 5 (45-40). Οσο ανέβαζε την άμυνά του ο Παναθηναϊκός, τόσο καλύτερα πατούσε στο «Παλάου». Το φλόουτερ του Παπαπέτρου και το δίποντο του Χίγκινς έκαναν το 47-42, αντίδοτο στον Μίροτιτς δεν βρέθηκε ποτέ και ο Μαυροβούνιος (πολιτογραφημένος Ισπανός) από τις βολές έδωσε κι άλλο σκορ στην ομάδα του. Ο Κούριτς δεν έπρεπε να σουτάρει για τρεις και ο Παναθηναϊκός το πλήρωσε, με το ημίχρονο να κλείνει στο 55-47 για τους Καταλανούς.

Ο Παναθηναϊκός βασίστηκε στην επίθεσή του, ο Φριντέτ τον βοήθησε σε αυτό και έκανε το 57-49 και με το δεύτερό του τρίποντο έριξε την διαφορά στους 5 (57-52).

Οι Πράσινοι είχαν βρει τον ρυθμό τους μέσω της άμυνάς τους, ο Τόμας με τον Μήτογλου έκαναν το 60-56 και ο Πιτίνο έμοιαζε πως έχει βρει την φόρμουλα για να ανακάμψει την επιθετικότητα των γηπεδούχων. Οσο ο Μίροτιτς δεν συνδεόταν με το καλάθι, τόσο είχαν ελπίδες οι παίκτες του Hall Of Famer τεχνικού. Το 63-58 το Ντιλέινι ήρθε από.. σπόντα, με τον Φριντέτ ξανά να σκοράρει για το -3 στο Παλάου.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε κοντά στο σκορ, ο Ντιλέινι πέτυχε κι άλλο τρίποντο και το ματς έφτασε στο 68-61, για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 71-65. Επιστρέφοντας στο τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός πλησίασε με τον Ράις 71-67, αλλά ο Ντιλέινι θύμισε κάτι από τον παίκτη που είχαμε θαυμάσει πριν φύγει από την Ευρωλίγκα. Ο Οριόλα εκτέλεσε και αυτός για τρεις και η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 10 (79-69) όμως και πάλι ο Ράις πρόσφερε ένα ακόμα τρίποντο για την ομάδα του.

Και δεν τα παράτησαν οι παίκτες του Πιτίνο.

Από τη στιγμή που ο Μίροτιτς ήταν εκτός ματς στο δεύτερο μέρος, οι αποστάσεις ήταν ιδανικές και ο Τόμας ανάγκασε σε τάιμ άουτ τον Πέσιτς με το τρίποντό του για το 81-77 με έξι λεπτά για το τέλος! Ο Παπαπέτρου δεν εκμεταλλεύτηκε το ελεύθερο σουτ που βρήκε, ο Ντιλέινι τιμώρησε και πάλι την άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Χάνγκα με νέο τρίποντο ανέβασε το δείκτη της τιμής στους 8 (87-79).

Η εξαιρετική προσπάθεια του Παπαγιάννη επισκιάστηκε από το καλάθι που δέχθηκε από τον Μίροτιτις ,σε ένα διάστημα που οι φιλοξενούμενοι ήταν βιαστικοί στις προσπάθειές τους. Και πάλι ο Ντιλέινι ανέλαβε δράση, διέλυσε την άμυνα του Παναθηναϊκού και ουσιαστικά τελείωσε τα όνειρα των Πρασίνων με το 5ο τρίποντό του για το 94-81. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν διαδικαστικά. Η διαφορά έμεινε σε αυτά τα επίπεδα και ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Ελλάδα με την ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 28-23, 55-47, 71-65, 98-86

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments