Ειδήσεις

Μάκης Βορίδης: “Χρήση της τελευταίας τεχνολογίας για υψηλής ποιότητας προϊόντα”

Μάκης Βορίδης: “Χρήση της τελευταίας τεχνολογίας για υψηλής ποιότητας προϊόντα”
Μάκης Βορίδης: Την χρήση υψηλής τεχνολογίας για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στον αγροτικό τομέα τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά τη παρουσία του σε αγροτικό συνέδριο.

Μάκης Βορίδης:Για τη χρήση της τεχνολογίας στον αγροτικό τομέα, μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο με τίτλο “Αγρότης και Τεχνολογία e-νώνονται”. “Η σχέση αγροτεχνολογίας και μια σειρά νέων υπηρεσιών που θα έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων, είναι η στρατηγική μας και το μέλλον μας”, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος υπουργός τονίζοντας πως θέση της κυβέρνησης είναι ο αγροτικός τομέας να εναρμονιστεί πλήρως με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπογράμμισε πως στο ΠΑΑ 2014-2020 “έχουμε ενταγμένα 31 έργα, τα οποία είναι δρομολογημένα” και επισήμανε ότι αυτός ο αριθμός μελλοντικά αναμένεται να αυξηθεί, καθώς “προτεραιότητά μας είναι πλέον οι περιβαλλοντικές υποδομές, σε συνδυασμό βέβαια με την εξοικονόμηση ενέργειας”.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, συζητήθηκε μια σειρά ζητημάτων από εκπροσώπους της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, του ΓΕΩΤΕΕ, του ΣΕΠΕ, του ΣΕΚΕΕ και του ITS HELLAS, με κύριο θέμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και κατά πόσο αφορά τους Έλληνες αγρότες.Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης επισήμανε τις συζητήσεις που γίνονται με την Τράπεζα της Ελλάδας και με τον εκκαθαριστή για να γίνουν χρηματοοικονομικές μελέτες και μελέτες βιωσιμότητας των Συνεταιρισμών, προτρέποντας τους Συνεταιριστές να τις κάνουν: «Αξιοποιήστε τις συμφωνίες με τις Τράπεζες και θέλουμε καλές μελέτες βιωσιμότητας έγκυρες και αξιόπιστες», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις b2b μεταξύ αγροτών και επιστημόνων της Τεχνολογίας, προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες και τα αιτήματά τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments