Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Ανοίγει ο δρόμος για την καθαίρεση του

Ντόναλντ Τραμπ: Ανοίγει ο δρόμος για την καθαίρεση του
Ντόναλντ Τραμπ: Μετά από μια ιστορική ψηφοφορία, η επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής προωθεί στην Ολομέλεια δύο άρθρα περί καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ

Ντόναλντ Τραμπ: Η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων άνοιξε τον δρόμο για την πιθανή καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, η επιτροπή αποφάσισε να προωθήσει στην ολομέλεια δύο άρθρα περί καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ, για κατάχρηση εξουσίας, με ψήφους 23 υπέρ και 17 κατά.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες, μετά από 14 ώρες συζητήσεων, η ψηφοφορία αναβλήθηκε για σήμερα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγόρησαν τους Δημοκρατικούς ότι θέλουν να κάνουν την ψηφοφορία τηλεοπτικό θέαμα, ενώ οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους ανταπάντησαν ότι η καθυστέρηση της διαδικασίας οφειλόταν στους Ρεπουμπλικάνους. Κι ενώ η μαραθώνια συνεδρίαση, διάρκειας άνω των 14 ωρών, έμοιαζε να ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων, Τζέρι Νάντλερ, έστειλε τους κοινοβουλευτικούς στα σπίτια τους και τους κάλεσε να επιστρέψουν για να ψηφίσουν σήμερα στις 10:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας).

Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται ότι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως και την Τετάρτη. 

Πάντως κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να καθαιρεθεί, αφού η Γερουσία, η οποία θα τον δικάσει, ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς που έχουν σε μεγάλο βαθμό συνασπισθεί γύρω του. Από την άλλη, η παραπομπή του μπορεί να επιδράσει στην προεκλογική εκστρατεία, καθώς οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν να ανακτήσουν τον έλεγχο του Λευκού Οίκου. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Τζέρολντ Νάντλερ, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως ο Τραμπ έθεσε σε κίνδυνο το Σύνταγμα των ΗΠΑ, υπονόμευσε την ακεραιότητα των εκλογών του 2020 και έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments