Κόσμος

Τζέρεμι Κόρμπιν: Παραιτείται από την ηγεσία των Εργατικών μετά την ήττα στις εκλογές

Τζέρεμι Κόρμπιν: Παραιτείται από την ηγεσία των Εργατικών μετά την ήττα στις εκλογές
Τζέρεμι Κόρμπιν: Την παραίτησή του από την ηγεσία των Εργατικών «στις αρχές της επόμενης χρονιάς», μετά τη συντριπτική ήττα στις βρετανικές εκλογές, ανακοίνωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Τζέρεμι Κόρμπιν: Σε παραίτηση από την ηγεσία των Εργατικών οδηγείται ο Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά τη συντριπτική ήττα του κόμματος και το θρίαμβο των Συντηρητικών στις βρετανικές εκλογές. Η αποχώρησή του αναμένεται στις αρχές του 2020, μόλις εκλεγεί ο διάδοχος του.

Μιλώντας στο Sky News, ο Κόρμπιν είπε ότι το εθνικό εκτελεστικό συμβούλιο των Εργατικών θα συνεδριάσει «στο άμεσο μέλλον» και θα ορίσει το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή της νέας ηγεσίας. «Εκλέχθηκα για να ηγηθώ του κόμματος και πιστεύω ότι το υπεύθυνο δεν είναι να αποχωρήσω αμέσως και δεν θα το κάνω. Θα μείνω εδώ μέχρι να εκλεγεί κάποιος που θα με διαδεχθεί και τότε θα παραιτηθώ αμέσως», δήλωσε.

Οι Εργατικοί έχασαν σχεδόν 60 έδρες στις βρετανικές εκλογές της Πέμπτης, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση του κόμματος από το 1935.

Οι Συντηρητικοί του Μπόρις Τζόνσον κατέλαβαν πλειάδα εδρών σε παραδοσιακά κέντρα των Εργατικών, εξασφαλίζοντας την πλειοψηφία. Όσο για το τι έφταιξε, ο Κόρμπιν κατηγόρησε την πολωτική συζήτηση για το Brexit για τη συντριπτική ήττα που υπέστη στις βρετανικές εκλογές. Δεν παρέλειψε όμως να τα βάλει και με τα Μέσα, μέρος των οποίων κατηγόρησε για «δολοφονία χαρακτήρων».

Υποστήριξε μάλιστα ότι τα έδωσε όλα σε αυτές τις εκλογές και ισχυρίστηκε ότι ένας πιο κεντρώος ηγέτης δεν θα τα πήγαινε καλύτερα. Κατά την άποψή του μάλιστα, το μανιφέστο του- που περιελάμβανε πολλές κρατικοποιήσεις και για το οποίο δήλωσε υπερήφανος- ήταν δημοφιλές στη χώρα και το περιέγραψε ως βιώσιμη εκλογική πλατφόρμα. «Είμαι πολύ λυπημένος για το αποτέλεσμα, για τους ανθρώπους που έχασαν τις έδρες τους και για πολλούς ανθρώπους σε αυτή τη χώρα που θα έχουν μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει την πολιτική της λιτότητας και θα υποφέρουν από την οικονομική στρατηγική που υποπτεύομαι ότι θα εφαρμόσει», τόνισε ακόμη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments