Ελλάδα

Συνταξιοδοτικό: Ολοκληρώθηκε η πορεία των συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας [pics]

Συνταξιοδοτικό: Ολοκληρώθηκε η πορεία των συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας [pics]
Συνταξιοδοτικό: Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Συνταξιοδοτικό: Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα από τα Προπύλαια προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο πρωθυπουργός για λόγους εθνικών θεμάτων δεν μπορεί να δεχτεί σήμερα τους επικεφαλής του συλλαλητηρίου και προγραμματίζει σχετική συνάντηση μαζί τους τον προσεχή Ιανουάριο.

Εν τω μεταξύ βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση των εκπροσώπων των συνταξιούχων με κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων οι κκ Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας, και Γιάννη Βρούτση, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι συνταξιούχοι ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να θέσουν τα αιτήματα τους διεκδικώντας όσα τους έχουν περικοπεί τα προηγούμενα χρόνια. Ζητούν την 13η σύνταξη, ενόψει των γιορτών, καθώς και δωρεάν κοινωνικό-ασφαλιστικό σύστημα και καμία ιδιωτικοποίηση ή κεφαλαιοποίηση αυτού.

Χρηματοδότηση ΕΦΚΑ για 13η σύνταξη

Τη χρηματοδότηση –επιχορήγηση του ΕΦΚΑ αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας, με υπογραφή του Γ. Βρούτση για τη χορήγηση της 13ης σύνταξης σε συνταξιούχους για το έτος 2019. Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:

«Εγκρίνουμε τη διάθεση ποσού ύψους εκατόν εβδομήντα τριών χιλιάδων εξακοσίων σαράντα εννέα ευρώ (173.649,00€) σε βάρος της πίστωσης του Προϋπολογισμού Εξόδων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Οικονομικού Έτους 2019 Ειδικός Φορέας 1033-203-0000000 και λογαριασμό ΑΛΕ 2310501002, καθώς και την έκδοση ισόποσου χρηματικού εντάλματος στο όνομα του ΕΦΚΑ με ΑΦΜ 997072577 για τη χορήγηση της 13ης σύνταξης σε συνταξιούχους για το έτος 2019, σύμφωνα με τη συνημμένη κατάσταση».

Την ίδια στιγμή ωστόσο, έχει εκφραστεί επισήμως η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη 13η σύνταξη για το 2020 ενώ μέσα στο μήνα ετοιμάζεται να δώσει το Κοινωνικό Μέρισμα στους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης σε πρόσφατη συνέντευξή του, σε ερώτηση αν θα δώσει την 13η σύνταξη η ΝΔ είπε: «Θα πάμε σε κάτι άλλο, θα είναι ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης των συνταξιούχων». Μάλιστα, ο Ν. Μηταράκης χαρακτήρισε τη 13η σύνταξη προεκλογικό μέρισμα, παρότι με νόμο έχει μόνιμο χαρακτήρα: «Το 2019 αυτό που έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κοινωνικό μέρισμα. Προεκλογικά μπορείς να ονομάσεις ότι θέλεις όπως θέλεις», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments