Πολιτική

Nεκτάριος Σαντορινιός: “Να ζητηθεί επέκταση των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας”

Nεκτάριος Σαντορινιός: “Να ζητηθεί επέκταση των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας”
Nεκτάριος Σαντορινιός: Την επέκταση των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας ζήτησε ο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2020 στη Βουλή.

Nεκτάριος Σαντορινιός: «Μας είπατε ότι γυρίσατε την πλάτη στη πατριδοκαπηλία, δηλαδή γυρίσατε την πλάτη στο προεκλογικό σας εαυτό. Εμείς δεν ξεχνάμε ότι με την πατριδοκαπηλία πήρατε τις εκλογές», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, απαντώντας στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

“Συμφωνούμε ότι πρέπει να καταδικαστούν πλήρως οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στις ΑΟΖ, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον Ιούνιο του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πετύχει ένα πλαίσιο κυρώσεων για παράνομες ενέργειες στις ΑΟΖ” ανέφερε και συνέχισε:

“Τίποτα δεν ενεργοποίησε η σημερινή κυβέρνηση. Σήμερα έχουμε μια δεύτερη προκλητική ενέργεια της Τουρκίας την άκυρη συμφωνία Τουρκίας Τρίπολης”, σχολίασε και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση πρόσθεσε: «Ζητήσατε επέκταση των κυρώσεων μετά την εν λόγω συμφωνία; Δεν φτάνει να αναφερόμαστε στις κυρώσεις για την περιοχή της Κύπρου».

Νίκος Δένδιας: «Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την Συνταγματική μας υποχρέωση»

Την ίδια ώρα, το δικό του μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. «Θα συνεχίσουμε μέχρι η Τουρκία να αντιληφθεί ότι η παραβατικότητα έχει ένα και μόνο αποτέλεσμα: τη διεθνή απομόνωση», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Απέναντι στην πολιτική των κανονιοφόρων προτάσσουμε την πολιτική της νομιμότητας. Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, δεν θα μας παρασύρει η Τουρκία στο επίπεδο του Βαλκάνιου καβγατζή» τόνισε και συνέχισε:

«Αν απαιτηθεί και παρότι μπορούμε και μόνοι, δεν θα είμαστε μόνοι», είπε ο κ. Δένδιας και επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν ανέχεται προκλητικές ενέργειες, απειλές πολέμου και μονομερείς διεκδικήσεις. Επίσης, ανέφερε πως «προωθούμε την καλή γειτονία, στο πλαίσιο σεβασμού των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Δεν ανεχόμαστε προκλητικές ενέργειες και μονομερείς διεκδικήσεις και θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την Συνταγματική μας υποχρέωση, την νομιμότητα και την κοινή λογική».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments