Ελλάδα

Ζωγράφου: Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην Πανεπιστημιούπολη – Έγινε ελεγχόμενη έκρηξη [vid]

Ζωγράφου: Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην Πανεπιστημιούπολη – Έγινε ελεγχόμενη έκρηξη [vid]
Ζωγράφου: Ο ύποπτος σάκος εντοπίστηκε κρεμασμένος έξω από την Πανεπιστημιούπολη και ανακαλύφθηκε ότι περιείχε βόμβα.

Ζωγράφου: Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το πρωί της Δευτέρας (16/12) η Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, καθώς εντοπίστηκε κρεμασμένος σάκος από τον οποίο προεξείχαν καλώδια κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα. Όπως είναι λογικό ο εντοπισμός του ύποπτου αντικειμένου προκάλεσε από την πρώτη στιγμή συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. Έπειτα από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, αποδείχθηκε ότι ο σάκος, που ήταν κρεμασμένος μέσα από τα κάγκελα της Πανεπιστημιούπολης, περιείχε βόμβα.

Πυροτεχνουργοί των ΤΕΕΜ έφτασαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή. Οι πυροτεχνουργοί βρήκαν, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, εκρηκτική ύλη συνεδεσμολογημένη. Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από ρολόι, καλώδια και μικρή ποσότητα εκρηκτικών. Στη συνέχεια το κλιμάκιο της ΤΕΕΜ προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Άγνωστο είναι το γιατί ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη. Μετά την εξέλιξη αυτή με την έρευνα της υπόθεσης ασχολείται και η αντιτρομοκρατική. Αυτό που ψάχνει τώρα η αστυνομία είναι ποιοι άφησαν έξω από το ΑΤ τον εκρηκτικό μηχανισμό. Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα είχε γίνει στόχος επίθεση με 20 μολότοφ με την ευθύνη να αναλαμβάνουν τότε οι «Αναρχικές Συμμορίες Μητροπολιτικής Ταραχής».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments