Ελλάδα

Ζωγράφου: Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν γεμάτος καρφιά – Για τυφλό χτύπημα κάνει λόγο η ΕΛΑΣ [vid]

Ζωγράφου: Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν γεμάτος καρφιά – Για τυφλό χτύπημα κάνει λόγο η ΕΛΑΣ [vid]
Ζωγράφου: Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα, καθώς δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός. Ηδη οι έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ. είναι σε πλήρη εξέλιξη και από την Αντιτρομοκρατική αναζητούν την πατρότητα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Ζωγράφου: Συναγερμός έχει σημάνει στις τάξεις της Αστυνομίας, καθώς ο εκρηκτικός μηχανισμός που εντοπίστηκε μέσα από τον μαντρότοιχο που χωρίζει την Πανεπιστημιούπολη με το Α.Τ. Ζωγράφου ήταν γεμάτος καρφιά και μαύρη πυρίτιδα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες θα προχωρούσαν σε τυφλό χτύπημα, χωρίς καμία προειδοποίηση κατά του Α.Τ. Ζωγράφου, με τον εκρηκτικό μηχανισμό που είχαν τοποθετήσει εντός ενός σακιδίου.

Οι δράστες είχαν κατασκευάσει μία κανονική βόμβα, η οποία πιθανότατα από αστοχία υλικού δεν πυροδοτήθηκε. Από τις έως τώρα πληροφορίες έχει γίνει γνωστό πως ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούταν από ένα μεγάλο ρολόι, καλωδιώσεις, ενώ η εκρηκτική ύλη ήταν τοποθετημένη σε σωλήνα οικοδομών, ο οποίος ήταν μέσα σε πλαστικό δοχείο γεμάτο καρφιά.

Μάλιστα, η βόμβα βρέθηκε εντελώς τυχαία, λίγη ώρα μετά την τοποθέτηση της. Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζωγράφου, την ώρα που πάρκαρε τη μηχανή του στο σημείο, είδε το ύποπτο σακίδιο και παρατήρησε ότι εξείχαν καλώδια. Αμέσως ενημέρωσε τα ΤΕΕΜ προκειμένου να μεταβούν στο σημείο και να ελέγξουν το ύποπτο σακίδιο. Η περιοχή γύρω από το τμήμα Ζωγράφου αποκλείστηκε. Τελικά ο εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε με δυο ελεγχόμενες εκρήξεις από τους άνδρες των ΤΕΕΜ.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις που γίνονται για την υπόθεση του εκρηκτικού μηχανισμού στο ΑΤ Ζωγράφου είναι πως η επιλογή του σημείου από τους δράστες δεν είναι τυχαία, καθώς συνδυάζεται και αστυνομικό τμήμα, αλλά και πανεπιστήμιο. Κάτι που μπορεί να σημαίνει χτύπημα-προειδοποίηση για το άσυλο στα πανεπιστήμια. Δεν αποκλείεται βέβαια και το ενδεχόμενο να είναι μία αντίδραση για την συνεχή αστυνομική παρουσία και τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments