Διεθνή

Greta Thunberg: Η φωτογραφία που προκάλεσε αντιδράσεις

Greta Thunberg: Η φωτογραφία που προκάλεσε αντιδράσεις
Greta Thunberg: Μια φωτογραφία που ανέβασε η νεαρή ακτιβίστρια προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Greta Thunberg: Η 16χρονη έχει αποκαλύψει ότι προτιμάει τα τρένα για τα ταξίδια της. Ακόμα και αν ο προορισμός της είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά. Η Greta  δημοσίευσε μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter την ώρα που ταξιδεύει μέσα σε ένα γερμανικό τρένο υψηλής ταχύτητας (ICE). Καθισμένη στο πάτωμα, ανάμεσα σε αποσκευές, συνόδευσε τη φωτογραφία με το σχόλιο: «Διασχίζοντας τη Γερμανία σε υπερπλήρη τρένα».

Το στιγμιότυπο τραβήχτηκε την ώρα που η Greta επέστρεφε από το Τορίνο, όπου έδωσε «το παρών» στη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα COP25. Όπως έγινε γνωστό, η 16χρονη επέλεξε να επιστρέψει στη Σουηδία μέσω Ελβετίας και Γερμανίας, καθώς αποφεύγει να μετακινείται με αεροπλάνα και άλλα ΜΜΜ που είναι επιβαρυντικά για το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα.

Η αντίδραση της εταιρείας Σιδηροδρόμων

Φυσικά αυτή η φωτογραφία προκάλεσε την αντίδραση της εταιρίας σιδηροδρόμων. Αρχικά ζήτησαν συγνώμη για την αναστάτωση, τονίζοντας πως συνεχίζουν να εργάζονται για τη βελτίωση των τρένων και των υπηρεσιών τους. Ωστόσο μετά από έρευνα που έκανε η εταιρία πήρε πίσω την συγνώμη και επιτέθηκε στην Greta Thunberg.

«Αγαπητή Γκρέτα, σε ευχαριστούμε γιατί στηρίζεις εμάς, τους σιδηροδρομικούς, στον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής. Είμαστε χαρούμενοι που ταξίδευες μαζί μας, το Σάββατο, με το δρομολόγιο ICE 74. Και αυτό με 100% οικολογικό ρεύμα. Ακόμα πιο ωραία θα ήταν, αν είχες αναφέρει πόσο φιλικά και αξιόπιστα σε εξυπηρέτησε το προσωπικό μας στη θέση που είχες κλείσει, στην πρώτη θέση». Όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος των Γερμανικών Σιδηροδρόμων, η 16χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα ταξίδεψε στην πρώτη θέση από το Κάσελ της κεντρικής Γερμανίας μέχρι το Αμβούργο, αλλά δεν γνωρίζει αν η επίμαχη φωτογραφία βγήκε στο συγκεκριμένο τρένο.

Λίγο αργότερα η Greta απάντησε στους παραπάνω ισχυρισμούς τονίζοντας πως «το τρένο μας από τη Βασιλεία τέθηκε εκτός λειτουργίας. Έτσι καθίσαμε στο πάτωμα σε δύο διαφορετικά τρένα. Μετά το Γκέτινγκεν βρήκα μία θέση. Αυτό φυσικά δεν είναι πρόβλημα και ποτέ δεν είπα ότι ήταν. Τα υπερπλήρη τρένα είναι πολύ θετικό σημάδι, γιατί δείχνουν ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά καιρούς οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι δέχονται κριτική για καθυστερήσεις και υπερπλήρεις συρμούς. Το τελευταίο διάστημα έχουν λανσάρει apps ώστε να ενημερώνουν τους επιβάτες, σε πραγματικό χρόνο, για την όποια καθυστέρηση, καθώς και για την πληρότητα των τρένων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments