Διεθνή

Ταγίπ Ερντογάν: Δεν υποχωρεί η Άγκυρα από τις συμφωνίες που έχει υπογράψει

Ταγίπ Ερντογάν: Δεν υποχωρεί η Άγκυρα από τις συμφωνίες που έχει υπογράψει
Ταγίπ Ερντογάν: Αμετανόητος ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ταγίπ Ερντογάν: Ο πρόεδρος της Τουρκίας παρουσιάζεται αμετανόητος, καθώς δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει πίσω. Τι και αν η παγκόσμια κοινότητα καταδικάζει τη συμφωνία με τη Λιβύη, τι και αν η ίδια η Λιβύη μέσω του πρωθυπουργού της αρνείται τη συγκεκριμένη συμφωνία, ο Ταγίπ Ερντογάν εμμένει στα συμφωνηθέντα με τον Σάρατζ και δεν κάνει πίσω όυτε βήμα.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία “ αποκλείεται” να οπισθοχωρήσει από τις δύο συμφωνίες που έχει υπογράψει με την Λιβύη.

Η Τουρκία θα αυξήσει την στρατιωτική υποστήριξή της προς την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, αν αυτό χρειαστεί και θα αξιολογήσει τις επιλογές που έχει σε αεροπορικό, χερσαίο και ναυτικό επίπεδο, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αδιαφορώντας για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και για όλες τις επιμέρους αντιδράσεις κρατών και ηγετών τους. 

Συγκεκριμένα οι δηλώσεις του από τα ναυπηγεία Γκιολτζούκ:

“Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα μας περιορίσει στις ακτές μας. Το μνημόνιο που έχουμε με τη Λιβύη δεν έρχεται σε αντίθεση με τον δικό μας νόμο ή το διεθνές δίκαιο. Ως η μακρύτερη παράκτια χώρα, δεσμευόμαστε να καταπολεμήσουμε όλες τις ευκαιρίες μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας εδώ. Η Ελλάδα και οι σύμμαχοί της προσπαθούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση της Τουρκίας σε όλες τις θάλασσες, αλλά η Τουρκία θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στον EastMed μέσω πρωτοβουλιών όπως η Συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες με τη Λιβύη και την ΤΔΒΚ”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments