Ελλάδα

Λέσβος: Αντίθετοι οι κάτοικοι στη δημιουργία νέας κλειστής δομής προσφύγων

Λέσβος: Αντίθετοι οι κάτοικοι στη δημιουργία νέας κλειστής δομής προσφύγων
Λέσβος: Με ψήφισμά τους οι κάτοικοι της Λέσβου τάσσονται κατά της δημιουργίας δομής για τους πρόσφυγες.

Λέσβος: Συγκεκριμένα οι κάτοικοι της Άντισσας, του οικισμού δυτικά του νησιού απαντώντας στο σενάριο δημιουργίας νέας κλειστής δομής παραμονής μεταναστών στη θέση Σκαμνιούδα τόνισαν πως δεν θέλουν να γίνει “καμία δομή ούτε στη Δυτική Λέσβο ούτε σε όλη τη Λέσβο”. Τη Γενική Συνέλευση των κατοίκων, η οποία πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, διοργάνωσε η τοπική κοινότητα και συμμετείχαν ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και άτομα άλλων αυτοδιοικητικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων της Λέσβου. «Είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να επιβάλεις κάτι στις τοπικές κοινωνίες αν αυτές δεν θέλουν. Ελπίζω να μη χρειαστεί να διαπιστωθεί», δήλωσε σχετικά με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ο κ. Βέρρος.

Συγκέντρωση πολιτών ενάντια στη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων

Τις προηγούμενες ημέρες, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Καλλονής, την έδρα του δήμου Δυτικής Λέσβου, μεγάλη συγκέντρωση των κατοίκων κατά της δημιουργίας νέας δομής για πρόσφυγες στο νησί. «Περίπου 40.000 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι πλέον στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, πάνω από μισοί από αυτούς στην Λέσβο. Άνθρωποι εργαλεία στα χέρια αδίστακτων και στις δύο ακτές -Ασιατική και Ευρωπαϊκή- που για διαφορετικούς λόγους τους χρησιμοποιούν. Οι μεν σαν στρατιώτες σε έναν ακήρυχτο πόλεμο, οι δε για να δικαιολογούν τον πακτωλό των χρημάτων που ρέει καθημερινά. Και στη μέση οι νησιώτες που απλά δεν αντέχουν άλλο» σημείωσε στην ομιλία του ο κ. Βέρρος.  

Επίσης υπογράμμισε πως «είναι λάθος να θεωρείς ότι ανοίγοντας νέες δομές όταν δεν μπορείς να αποσυμφορήσεις έστω και κατ’ ελάχιστο και για τα μάτια τις υπάρχουσες, πως θα λύσεις το πρόβλημα. Είναι λάθος να θεωρείς ότι φτιάχνοντας μια κλειστή αλλά ανοιχτή φυλακή στη μέση του πουθενά θα αποτρέψεις τον πολιτικό να σου στείλει και τον διακινητή του χρήματος να τον υποδεχτεί. Είναι όμως και λάθος να σκύψεις το κεφάλι και να γίνεις απλά συνεργός». Και κατέληξε: «Καμία νέα δομή στο νησί, αποσυμφόρηση τώρα και έλεγχος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Αυτή τη θέση καλούμαστε όλοι να υπερασπιστούμε πλέον, μέρα τη μέρα, όλοι μαζί, παραμερίζοντας ότι πιθανά μπορεί να μας χωρίζει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments