Διεθνή

Δολοφονία Κασόγκι: Καταδικάστηκαν σε θάνατο πέντε κατηγορούμενοι

Δολοφονία Κασόγκι: Καταδικάστηκαν σε θάνατο πέντε κατηγορούμενοι
Δολοφονία Κασόγκι: Συνολικά 11 άτομα βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι τον Οκτώβριο του 2018.

Δολοφονία Κασόγκι: Σε θάνατο καταδίκασε δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας πέντε άτομα, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ,που σημειώθηκε την περασμένη χρονιά, όπως δήλωσε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει μέχρι στιγμής μεταδοθεί από πολλά διεθνή Μέσα, μεταξύ των οποίων και το αγγλικό BBC. Υπενθυμίζεται πως ο Κασόγκι, ένας από τους πιο σφοδρούς επικριτές της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας δολοφονήθηκε το 2018 μέσα στην πρεσβεία του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη, από μια ομάδα πρακτόρων.

Συνολικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τον φόνο του δημοσιογράφου κάθισαν 11 άτομα για τη συμμετοχή τους στη δολοφονία, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Εκτός από τους καταδικασθέντες εις θάνατον, σε τρεις από τους κατηγορουμένους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 24 ετών, αναφέρει το πρακτορείο, χωρίς να διευκρινίζει τις ποινές για τα τρία εναπομείναντα άτομα.

Αξίζει τέλος να υπενθυμιστεί πως πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, έχει αρνηθεί επανειλημμένα ότι διέταξε τη δολοφονία του δημοσιογράφου, ωστόσο τον περασμένο Οκτώβριο είπε ότι, ως ηγέτης της χώρας, αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments