Αυτοκίνητο

Ιπτάμενο αυτοκίνητο: H πρώτη πτήση του μοντέλου της Boeing [vid]

Ιπτάμενο αυτοκίνητο: H πρώτη πτήση του μοντέλου της Boeing [vid]
To ιπτάμενο αυτοκίνητο της Boeing είναι γεγονός.

Την πρώτη πτήση του ιπτάμενου αυτοκινήτου της πραγματοποίησε η Boeing στο περιθώριο δοκιμών εξέλιξης της τεχνολογίας. Η πτήση έγινε στην πόλη Manassas της Virginia.

Η Boeing Next που είναι υπεύθυνο αποκλειστικά για τα ιπτάμενα οχήματα, ένωσε τις δυνάμεις του με την θυγατρική Aurora Flight Sciences για το σχεδιασμό και την εξέλιξη του αεροσκάφους με δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης.

Το πρωτότυπο Passenger Air Vehicle (PAV) απογειώθηκε, έμεινε στον αέρα για 60 δευτερόλεπτα και προσγειώθηκε επιτυχώς, επιβεβαιώνοντας τις λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης και ελέγχου εδάφους.

Το επόμενο βήμα είναι να πραγματοποιηθεί μια ακόμη πτήση κατά την οποία το αεροσκάφος θα χρησιμοποιήσει τα φτερά του, αλλά και η μετάβαση μεταξύ κάθετης απογείωσης και εμπρόσθιας πτήσης που είναι και το δυσκολότερο κομμάτι από πλευράς μηχανικής.

Ο Chief Technology Officer της Boeing, Greg Hyslop δήλωσε:

“Μέσα σε ένα χρόνο, προχωρήσαμε από την πρώτη φάση του σχεδιασμού στην κατασκευή ενός ιπτάμενου πρωτοτύπου. Η τεχνογνωσία της και η καινοτομία της Boeing ήταν πολύ σημαντικές για την εξέλιξη της αεροπλοΐας ως την ασφαλέστερη και αποδοτικότερη μορφή μετακίνησης, και θα συνεχίσουμε να προχωράμε με μια ασφαλή, καινοτόμα και υπεύθυνη προσέγγιση απέναντι σε νέες μορφές μετακίνησης”.

  • Δείτε το σχετικό βίντεο:
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments