Ελλάδα

Σαρωνικός: Διασώθηκαν οι τέσσερις επιβαίνοντες του ιστιοφόρου

Σαρωνικός: Διασώθηκαν οι τέσσερις επιβαίνοντες του ιστιοφόρου
Σαρωνικός: Ασφαλή είναι πλέον τα τέσσερα μέλη του πληρώματος ιστιοφόρου σκάφους στον Σαρωνικό, το οποίο έμεινε ακυβέρνητο μετά από μηχανική βλάβη και θραύση ιστίων. Συγκλονίζουν οι εικόνες της διάσωσής τους από το Λιμενικό.

Σαρωνικός: Το ιστιοφόρο “Εβελίνα”, με τέσσερις επιβαίνοντες, παρουσίασε μηχανική βλάβη και παρέμεινε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νησίδας του Αγίου Γεωργίου στον Σαρωνικό. Προκειμένου να διασωθούν τα μέλη του πληρώματος στήθηκε συντονισμένη επιχείρηση από το Λιμενικό Σώμα.

Συγκεκριμένα, ο συντονισμός έγινε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και στην περιοχή μετέβησαν το Τ/Χ “SALVOR I” Ν.Λ. 967 και το Ρ/Κ “ΑΠΟΛΛΩΝ” Ν.Π. 11999.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές τους όμως δεν ήταν δυνατή η ρυμούλκηση του «Εβελίνα» λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αφού έπνεαν άνεμοι ως 9 μποφόρ και ο κυβερνήτης του ιστιοφόρου ζήτησε την εγκατάλειψή του. Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ενημερώθηκαν τα παραπλέοντα πλοία. Οι τρεις από τους επιβαίνοντες παρελήφθησαν από το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και μεταφέρθηκαν στη ναυτική βάση Κοτρωνίου Μαραθώνα, ενώ ο τέταρτος παρελήφθη από το Δ/Ξ “ΕΝΕΡΓΕΙΑ” σημαίας Κύπρου και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Ελευσίνας.  

Εγκλωβίστηκαν 13 άτομα στη Βοιωτία

Νωρίτερα, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ζηνοβία» 13 άτομα εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους λόγω της έντονης χιονόπτωσης, στην επαρχιακή οδό Οινόης – Βοιωτίας, στο ύψος της Στεφάνης Βοιωτίας. Χάρη στην παρέμβαση της πυροσβεστικής, που επιχείρησε με τέσσερις πυροσβέστες και δυο οχήματα, τα άτομα απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, στο χωριό Σκούρτα Βοιωτίας. Επιπλέον, σύμφωνα με τη Νέα Οδό, έχει απαγορευτεί η κίνηση λεωφορείων από το Σχηματάρι, στο ρεύμα προς Λαμία, ενώ η κίνηση των ΙΧ επιτρέπεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα ίδια ισχύουν και από την Τραγάνα, στο ρεύμα προς Αθήνα. Από τη διασταύρωση για Ακραίφνιο μέχρι και την Υλίκη επιχειρούν εκχιονιστικά.

Παράλληλα, η ορεινή Άγναντη της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Καμένων Βούρλων, η οποία δέχθηκε αρκετό χιόνι παραμένει αποκλεισμένη από κάθε πρόσβαση. Όπως ανέφερε στο «Lamiareport» ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Γιάννης Παπασραμάτης, το χιόνι έφτασε τους 45 πόντους στην παλιά Άγναντη, με τον ίδιο να απευθύνεται τόσο στην Πολιτική Προστασία του Δήμου όσο και της Περιφέρειας, για να φτάσει εκχιονιστικό μηχάνημα στο χωριό, καθώς υπάρχουν ηλικιωμένοι που χρίζουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, χωρίς κανείς να έχει ανταποκριθεί:«100 ψυχές είναι στο έλεος της κακοκαιρίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπασταμάτης, ο οποίος τόνισε πως «από τις 11 το βράδυ της Κυριακής που ξεκίνησε η έντονη χιονόπτωση μέχρι και τώρα δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται κανείς παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μου και τα τηλέφωνα σε όλους τους αρμοδίους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments