Ελλάδα

Αποκλειστικό: Αυτός είναι ο καπετάνιος που έπεσε όμηρος πειρατών στο Καμερούν

Αποκλειστικό: Αυτός είναι ο καπετάνιος που έπεσε όμηρος πειρατών στο Καμερούν
Δύσκολες στιγμές για τις οικογένειες των Ελλήνων ναυτικών.

Την πιο δύσκολη Πρωτοχρονιά της ζωής τους πέρασαν οι συγγενείς των πέντε Ελλήνων ναυτικών που απήχθησαν από πειρατές, το βράδυ της Δευτέρας στο Καμερούν. Στη Σαλαμίνα η σύζυγος του 45χρονου Γιώργου Α., καπετάνιου του δεξαμενόπλοιου “Happy lady”, δεν ήξερε τι να πει στο οκτώ ετών παιδί τους, για το γεγονός ότι φέτος ο μπαμπάς του όχι μόνο δεν θα είναι κοντά του, αλλά δεν θα καταφέρει να τον πάρει καν τηλέφωνο.

Ο πλοίαρχος εργάζεται περίπου δυο δεκαετίες στα καράβια, έχοντας γυρίσει όλο τον κόσμο, ωστόσο αυτή ήταν η πρώτη φορά που έπεσε θύμα ομηρίας από πειρατές. Είναι λάτρης της ταχύτητας, των σπορ αυτοκινήτων και των μοτοσικλετώνν πολλών κυβικών, ωστόσο το μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ζωή του έμελλε να τον βιώσει όχι στην άσφαλτο, αλλά στη θάλασσα. Στιγμές αγωνίας ζουν και οι γονείς του πλοιάρχου, καθώς και ο αδελφός του.

Οι συγγενείς του 45χρονου καπετάνιου μιλούν συνεχώς τόσο με τη ναυτιλιακή εταιρεία όσο και με τις αρμόδιες Αρχές που χειρίζονται τη δύσκολη υπόθεση και οι οποίες τους έχουν διαβεβαιώσει ότι θα κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να επιστρέψει ο άνθρωπος τους υγιής στο σπίτι του, στη Σαλαμίνα. Όμως όσο δεν επικοινωνούν οι απαγωγείς, τόσο η αγωνία τους μεγαλώνει.

pagenews.gr

pagenews.gr

Άγνωστη παραμένει η τύχη και των υπόλοιπων ομήρων, του 26χρονου ανθυποπλοίαρχου, του 38χρονου δεύτερου μηχανικού και των δύο δόκιμων 20 και 21 ετών. Από εξοστρακισμό σφαίρας τραυματίστηκε ο 35χρονος τρίτος μηχανικός του ελληνικού δεξαμενόπλοιου και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Στο πλοίο επέβαιναν 28 μέλη πλήρωμα. Μεταξύ των απαχθέντων είναι ακόμα δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη για την ένοπλη επίθεση στο ελληνικό τάνκερ. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το συμβάν και ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη να γίνουν από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας, όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτή η περιπέτεια να έχει αίσιο τέλος.

pagenews.gr

pagenews.gr

Ο υπουργός ανήρτησε μάλιστα στο λογαριασμό του στο facebook το παρακάτω μήνυμα: «Αυτές τις ώρες η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους ναυτικούς μας που κρατούνται παράνομα και στις οικογένειές τους. Τους διαβεβαιώνουμε ότι κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments