Ελλάδα

Αποκλειστικό:  «Έπασχα από επιλόχειο κατάθλιψη – Θέλω το παιδί μου»

Αποκλειστικό:  «Έπασχα από επιλόχειο κατάθλιψη – Θέλω το παιδί μου»
Τι κατέθεσε στο υπόμνημά της η 24χρονη Γεωργιανή που άφησε το μωρό της σε κάδο στην Καλαμάτα.

Επιλόχειο κατάθλιψη επικαλείται η 24χρονη Γεωργιανή που εγκατέλειψε το νεογέννητο μωρό της σε κάδο σκουπιδιών στην Καλαμάτα. «Βρισκόμουν σε βαρύτατη ψυχική ανισορροπία, λόγω πολλών επιβαρυντικών παραγόντων και υπό την επήρεια ακραίας ορμονικής διαταραχής και επιλόχειας κατάθλιψης» σημειώνει χαρακτηριστικά η νεαρή μητέρα, στο υπόμνημα που κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καλαμάτας και το οποίο φέρνει στο «φως» το pagenews.

Η γυναίκα κατηγορεί τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου ότι δεν εκτίμησαν σωστά τη ψυχολογική της κατάσταση και κακώς την άφησαν να φύγει μετά τη γέννα. «Λόγω ότι ήμουν απολύτως μόνη, το ΓΝ Καλαμάτας, δεν θα έπρεπε να έχει επιτρέψει την απομάκρυνσή μου, διότι όπως αποδείχθηκε και εκ του αποτελέσματος, δεν ήμουν σε ψυχική κατάσταση ικανή να διαχειριστώ τις επιλογές μου και να έχω διαυγή σκέψη. Συνεπώς, πρέπει να αγνοηθεί ως τουλάχιστον αναξιόπιστη η δήθεν διαπίστωση του Ψυχιάτρου του άνω Νοσοκομείου ότι δήθεν όταν με εξέτασε ήμουν σε άριστη κατάσταση και ότι δήθεν διαπίστωσε εντός πρόχειρης εξέτασης ολίγων λεπτών!!!».

Η 24χρονη Γεωργιανή έχει μετανιώσει για την πράξη της και ζητάει πίσω το παιδί της. Εκφράζει την επιθυμία της «να μπορέσω είμαι μαζί με το παιδί μου, το οποίο, όσο και αν δεν μπορούν να αντιληφθούν αρκετοί λόγω της ομολογουμένως αψυχολόγητης συμπεριφοράς μου, εγώ το αγαπώ και θέλω να το έχω μαζί μου, ως κάθε μητέρα».

Δεν έριξα το παιδί μου στον κάδο

Τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου, η 24χρονη μητέρα τύλιξε το νεογέννητο αγοράκι της με μια κουβέρτα, το έβαλε σε μια χάρτινη σακούλα και το άφησε σε κάδο σκουπιδιών, στην συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Κανάρη στην Καλαμάτα. Το μωρό σώθηκε από θαύμα, όταν μια άλλη γυναίκα άκουσε το κλάμα του. Εκείνο το πρωϊνό το απορριμματοφόρο καθυστέρησε να περάσει…

Η κατηγορούμενη υποστηρίζει ότι δεν πέταξε το μωρό της μέσα στον κάδο των απορριμμάτων, όπου και βρέθηκε, αλλά το άφησε πάνω, προκειμένου να το βρει κάποιος και να το πάρει. «Εγώ ουδέποτε έρριψα την χάρτινη σακούλα εντός του κάδου, αλλά, από την στιγμή της εναπόθεσης της σακούλας επί του κάδου έως ότου αυτή βρεθεί εντός αυτού αφού είχα αποχωρήσει προ πολλού, μεσολάβησαν αρκετές ώρες και έλαβαν χώρα άλλα συμβάντα όπως ενισχύεται και από τις μαρτυρίες της δικογραφίας» σημειώνει.

«Είχα το μωρό στην αγκαλιά μου και το χαίδευα»

Η πράξη της δεν ήταν προσχεδιασμένη, ισχυρίζεται η 24χρονη κατηγορούμενη: «Όχι μόνον δεν έκανα κάποια προπαρασκευαστική πράξη φυγής, αλλά αντιθέτως παραδόθηκα αμέσως και οικειοθελώς, αναφέροντας αμέσως στην αστυνομία ότι βρίσκομαι στην εκκλησία των Ταξιαρχών, χωρίς ουδέποτε να αποφύγω με οποιονδήποτε τρόπο την σύλληψή μου».

Αν ήθελε να κάνει κακό στο παιδί της και να εξαφανιστεί, θα το είχε κάνει στην Αθήνα όπου είχε μεταβεί και όχι στην Καλαμάτα, κοντά στο σπίτι όπου κατοικεί: «Τόσο κατά την άνοδό μου στην Αθήνα όσο και κατά την κάθοδό μου εγώ είχα το μωρό μου στην αγκαλιά μου και μάλιστα το φρόντιζα και το χάιδευα (το αναφέρει και το τελευταίος οδηγός ταξί). Άλλωστε, εάν ήθελα να κάνω κακό στο παιδί μου, θα το είχα τελέσει στην Αθήνα, όπου θα ήταν εύκολο να χαθούν τα ίχνη μου, και θα γυρνούσα μετά μόνη στην Καλαμάτα.

Εκεί δηλαδή, στην Αθήνα όπου είχε νυχτώσει και βρισκόμουν σε περιοχές που είναι εύκολο να χαθούν τα ίχνη μου (Κηφισό, Ομόνοια κλπ). Αν είχα αποφασίσει να το εγκαταλείψω, πόσο μάλλον να του κάνω κακό, θα το άφηνα εκεί και θα εξαφανιζόμουν. Δεν θα το έφερνα μαζί μου στην Καλαμάτα, για να το αφήσω πλησίον του σπιτιού μου. Ούτε θα παρέμενα στην Καλαμάτα μετά την πράξη μου αλλά θα έσπευδα να φύγω για την χώρα μου».

Ζητά δεύτερη ευκαιρία

Έκκληση προς το Δικαστικό Συμβούλιο να εξαντλήσει την επιείκειά του, κάνει η κατηγορούμενη. «Παρακαλώ να μας δώσετε μία μικρή ευκαιρία» σημειώνει στο υπόμνημά της, προσθέτοντας ότι ο ερχομός της μητέρας της στην Ελλάδα θα τη βοηθήσει να στηριχθεί και πάλι στα πόδια της. «Η μητέρα μου έχει τρελαθεί από όσα έγιναν, καθώς δεν μπορώ ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου να καταλάβει πως από τη μία στιγμή στην άλλη βρεθήκαμε σε αυτήν την κατάσταση. Στην μητέρα μου έχει ήδη προσφερθεί και εργασία στην Καλαμάτα, όπου θα μείνει πλέον μόνιμα όχι μόνο για να στηρίξει εμένα, αλλά και για να διεκδικήσει την επιμέλεια του εγγονού της, το οποίο θέλει όπως και εγώ και όπως κάθε άλλη φυσιολογική γιαγιά να κρατήσει στην αγκαλιά της. Άλλωστε είναι το πρώτο της εγγόνι».

Δεν έπεισε και προφυλακίστηκε

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Καλαμάτας εξέτασε την υπόθεση της 24χρονης Γεωργιανής, έπειτα από τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για το αν πρέπει να προφυλακιστεί. Η νεαρή μητέρα υποστηρίζει ότι δεν είναι ύποπτη φυγής, καθώς έχει μόνιμη κατοικία στην Καλαμάτα.Στην πραγματικότητα πρόκειται για το σπίτι ενός συμπατριώτη της, που ζει πολλά χρόνια στην Ελλάδα, ο οποίος και την φιλοξενούσε. Τονίζει ότι παραδόθηκε μετά την πράξη της προκειμένου να πείσει το Συμβούλιο, ότι θα περιμένει τη δίκη και δεν θα επιχειρήσει να εξαφανιστεί.

Ωστόσο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Καλαμάτας αποφάσισε την προφυλάκισή της, με αποτέλεσμα η 24χρονη μητέρα να οδηγηθεί την περασμένη Δευτέρα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Το νεογέννητο μωρό φιλοξενείται στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» στην Αθήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments