Ελλάδα

Γιάννης Πλακιωτάκης: “Να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας” – Συνεχίζεται το θρίλερ με την ομηρία των ναυτικών

Γιάννης Πλακιωτάκης: “Να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας” – Συνεχίζεται το θρίλερ με την ομηρία των ναυτικών
Γιάννης Πλακιωτάκης: Ο υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου η υπόθεση να έχει αίσιο τέλος.

Γιάννης Πλακιωτάκης: “Σε αυτή τη φάση το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας”, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης αναφερόμενος στους Έλληνες ναυτικούς, οι οποίοι απήχθησαν από το Καμερούν.

Ο κ. Πλακιωτάκης εξήγησε ότι σε επίπεδο εξελίξεων “πολλά από αυτά τα θέματα δεν είναι δημοσιοποιήσιμα και δεν βοηθούν την αίσια έκβαση του συγκεκριμένου περιστατικού”.

“Με βάση την εμπειρία που υπάρχει από προηγούμενες περιπτώσεις οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι. Παρόλα αυτά, χρειάζεται να διατηρήσουμε χαμηλούς τόνους. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία και με το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και με τη διαχειρίστρια εταιρεία, άλλωστε, αυτή ήταν η εντολή του Πρωθυπουργού. Παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά τη συγκεκριμένη υπόθεση”, σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

“Ο αντικειμενικός σκοπός και στόχος (των απαγωγέων) είναι τα χρήματα”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτιάκης έκανε λόγο για “διεθνές φαινόμενο” των απαγωγών, τονίζοντας πως είναι “ένα θέμα που θα μας απασχολήσει σίγουρα στο μέλλον” και για το λόγο αυτόν θα πρέπει η διεθνής κοινότητα να λάβει μέτρα.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς των Ελλήνων ναυτικών μετά την ένοπλη επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο. Συγγενή του τραυματισμένου μηχανικού που μίλησε στην κάμερα του OPEN TV για τις δύσκολες ώρες της αναμονής μέχρι την επιστροφή του 35χρονου στην πατρίδα.

“Με τον Δημήτρη δεν έχω μιλήσει, επικοινωνεί η μητέρα και ο πατέρας του με μηνύματα. Προς το παρόν το παιδί είναι καλά, έχει τραυματιστεί στο πόδι. Εννοείται πως είναι τώρα στο νοσοκομείο, τώρα το πότε θα βγει και θα επιστρέψει δεν το γνωρίζω”, λέει η θεία του ναυτικού.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι πειρατές έχουν έρθει ήδη σε επικοινωνία και οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές. Ζητούν υπέρογκα ποσά, μέχρι οι διαπραγματευτές να συμφωνήσουν με κάποιο ποσό μαζί τους. Την υπόθεση χειρίζεται δικηγορικό γραφείο στο Λονδίνο με βασικό στόχο να διασφαλίσουν πως οι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους και στη συνέχεια να επιτύχουν την ασφαλή επιστροφή τους στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments