Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος: “Συγγνώμη, κάποιες φορές χάνω την υπομονή μου”

Πάπας Φραγκίσκος: “Συγγνώμη, κάποιες φορές χάνω την υπομονή μου”
Πάπας Φραγκίσκος: Συγγνώμη ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος για το επεισόδιο που είχε με πιστή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πάπας Φραγκίσκος: Μea culpa από τον Πάπα Φραγκίσκο για το επεισόδιο που είχε με πιστή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. «Κάποιες φορές χάνουμε την υπομονή μας. Ζητώ συγγνώμη για το κακό παράδειγμα που έδωσα χθες», τόνισε ο ποντίφικας, απευθυνόμενος το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο Πάπας, με τον τρόπο αυτό, αναφέρθηκε στην γυναίκα η οποία το βράδυ της Τρίτης, κοντά στην φάτνη της πλατείας του Αγίου Πέτρου, τον τράβηξε με δύναμη από το χέρι για να τον χαιρετήσει. 

Ο Φραγκίσκος πόνεσε, και για να την επιπλήξει, με την σειρά του, την χτύπησε στο χέρι. Ένα αυθόρμητο συμβάν, το οποίο έκανε τον γύρο του κόσμου, με εικόνες που μετέδωσε το ίδιο το Βατικανό. «Η αγάπη, πρέπει πάντα να μας βοηθά να είμαστε υπομονετικοί», υπογράμμισε σήμερα ο Αργεντινός πάπας. Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, παράλληλα, ο Φρακίσκος αναφέρθηκε με έμφαση στον ρόλο τον γυναικών στην κοινωνία μας και στην ανάγκη να τους φέρεται κάποιος πάντα με σεβασμό: Κάθε πράξη βίας κατά των γυναικών είναι ασέβεια προς τον Θεό, ο οποίος γεννήθηκε από γυναίκα», είπε ο λατινοαμερικανός πάπας και ζήτησε «να δοθεί, στις γυναίκες περισσότερη εξουσία στα πλαίσια των διαφόρων ειρηνευτικών διαδικασιών».

Ο Πάπας Φραγκίσκος εκλέχτηκε στις 13 Μαρτίου του 2013 διαδεχόμενος τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’. Είναι ο Επίσκοπος Ρώμης και ο ηγέτης της παγκόσμιας Καθολικής Εκκλησίας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο (γεννημένος στις 17 Δεκεμβρίου 1936), είναι ο 266ος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας. Το όνομα που επέλεξε ήταν προς τιμήν του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης. Είναι ο πρώτος Πάπας από την Λατινική Αμερική, αλλά και από την Αμερική, γενικότερα. Πριν την εκλογή του υπηρετούσε ως καρδινάλιος της Αργεντινής. Ήταν αρχιεπίσκοπος Μπουένος Άιρες από το 1998 και το 2001 αναδείχτηκε καρδινάλιος. Ο Χόρχε Μπεργκόλιο γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής από Ιταλούς γονείς. Μετά τις σπουδές του στη σχολή στο Βίλα Ντεβότο, εντάχθηκε στο τάγμα των Ιησουιτών στις 11 Μαρτίου 1958.

Ο Μπεργκόλιο έλαβε πανεπιστημιακό τίτλο στη φιλοσοφία από το Κολέγιο Μάξιμο Σαν Χοσέ στο Σαν Μίγκελ, και στη συνέχεια δίδαξε λογοτεχνία και ψυχολογία στο Κολέγιο της Ιμακουλάδα (Αμώμου Συλλήψεως) στη Σάντα Φε, και το Κολέγιο του Σαλβαδόρ (Σωτήρος) στο Μπουένος Άιρες. Χειροτονήθηκε ιερέας στις 13 Δεκεμβρίου 1969 από τον αρχιεπίσκοπο Χοσέ Ραμόν Καστελλάνο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική και Θεολογική Σχολή του Σαν Μιγκέλ. Ο Μπεργκόλιο υπηρέτησε ως διδάσκαλος των δοκίμων και δίδασκε ως θεολόγος. Κατά τη δεύτερη μέρα του κονκλαβίου του 2013, μετά από την παραίτηση του Βενεδίκτου ΙΣΤ’, εξελέγη Πάπας. Αν και δεν είναι ο πρώτος μη Ευρωπαίος Πάπας (ο Γρηγόριος ο τρίτος, συριακής καταγωγής, διετέλεσε Πάπας από το 731 έως το 741), είναι ο πρώτος Νοτιοαμερικανός Πάπας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments