Video

Έρχεται πρόστιμο σοκ για συγκεκριμένους κατόχους αυτοκινήτων

Έρχεται πρόστιμο σοκ για συγκεκριμένους κατόχους αυτοκινήτων
Πρόστιμα που αγγίζουν ακόμη και 2.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν όσοι βρεθούν από την τροχαία να χρησιμοποιούν συσκευές αντιραντάρ στα αυτοκίνητά τους.

Οι λάτρεις της ταχύτητας εδώ και δεκαετίες βρίσκουν τον τρόπο να παραπλανούν τις αστυνομικές αρχές γλιτώνοντας το πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα. Οι συγκεκριμένες συσκευές λειτουργούν ως “αντιραντάρ” στα μπλόκα της τροχαίας και χάρις αυτές οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να τρέχουν με διαφορετική ταχύτητα από αυτή που το ραντάρ της τροχαίας θα “χτυπήσει”.

Οι συσκευές αντιραντάρ έγιναν γνωστές στη δεκαετία του ’80 στην Ελλάδα ωστόσο στις ΗΠΑ και σε άλλα κράτη-μέλη γνώρισαν μεγάλη ανάπτυξη πολλές δεκαετίες νωρίτερα. Οι πρώτες μονάδες ραντάρ για τον υπολογισμό της ταχύτητας των κινούμενων αυτοκινήτων κατασκευάστηκαν μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα ραντάρ, τα οποία είναι «διάσημα», έχουν εγκατασταθεί στους αυτοκινητόδρομους από το 1950.

Υπάρχουν πάνω από 700.000 διευθύνσεις στο διαδίκτυο, οι οποίες περιέχουν στις ιστοσελίδες τους προϊόντα, τέτοιου είδους συσκευές, οι οποίες ενδεχομένως, να σας γλιτώσουν από κάποιο τσουχτερό πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα ωστόσο ο εντοπισμός τους μπορεί να επιφέρει ακόμη μεγαλύτερα μιας και οι αρχές – φυσιολογικά – είναι πολύ αυστηρές με το συγκεκριμένο αδίκημα.

Πολλές από τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες δημοσιεύουν βίντεο στα οποία αναφέρεται αναλυτικά η χρήση τους, αγνοώντας επιδεικτικά τον ΚΟΚ και τα πρόστιμα που επιβάλλονται αν κάποιος χρησιμοποιήσει το αντιραντάρ

Οι βασικές κατηγορίες στις οποίες διακρίνονται τα αντι-ραντάρ είναι δύο. Η πρώτη αφορά απλώς ανιχνευτές ραντάρ που προειδοποιούν, μέχρι και 2 χιλιόμετρα πριν, ότι υπάρχει μπλόκο της αστυνομίας και η δεύτερη, η οποία είναι ακριβότερη και κάνει το αυτοκίνητό σας πραγματικά… αόρατο στα ραντάρ της αστυνομίας -καθώς, όταν στοχεύεται το αυτοκίνητο, το ειδικό μηχάνημα στέλνει διαφορετικό σήμα πίσω προκαλώντας μία «μικρή βλάβη» στο πιστόλι-ραντάρ, με αποτέλεσμα μέχρι να καταλάβουν τι έχει συμβεί το αυτοκίνητο να έχει περάσει από το «μπλόκο».

Τα πρόστιμα του ΚΟΚ στην Ελλάδα για τα αντιραντάρ είναι ιδιαίτερα υψηλά καθώς αν διαπιστωθεί από τους τροχονόμους συσκευή αντιραντάρ τότε το πρόστιμο του ορίζει ο Κ.Ο.Κ. ανέρχεται σε 2.000 ευρώ και αφαίρεση του διπλώματος για 30 ημέρες και αφαίρεση της Άδειας αλλά και των Πινακίδων Κυκλοφορίας για 2 μήνες!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments