Αθλητισμός

Άρης – ΠΑΟΚ: Με το βλέμμα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Άρης – ΠΑΟΚ: Με το βλέμμα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης
Άρης - ΠΑΟΚ: Αντίστροφα μετρούν οι φίλαθλοι στη Θεσσαλονίκη, και όχι μόνο, για την μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ.

Άρης – ΠΑΟΚ: Για την 17η αγωνιστική της Super Leagueη ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ φιλοξενεί απόψε στις 19:30 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” τον ΠΑΟΚ, σε ένα ντέρμπι από τα παλιά, με πολύ πάθος και δίψα για νίκη. Μια νίκη που είναι κάτι παραπάνω από το τρίποντο στον βαθμολογικό πίνακα.

Από την μια οι γηπεδούχοι θέλουν το θετικό αποτέλεσμα για να βάλουν τέλος στο αήττητο των πρωταθλητών και από την άλλη οι φιλοξενούμενοι για να συνεχίσουν το “τρένο” τους και το 2020.

Η αλήθεια είναι πως οι «ασπρόμαυροι» δεν ξέρουν τι σημαίνει η λέξη ήττα κόντρα στον μεγάλο τους αντίπαλο κοντά μία δεκαετία τώρα, αφού η τελευταία φορά που οι «κίτρινοι» γεύτηκαν τη χαρά της ήττα ήταν πίσω στις 3 Οκτωβρίου του 2010 όταν επικράτησαν στην Τούμπα με σκορ 1-0. Από τότε ο ΠΑΟΚ κάθε φορά που συναντά τον Άρη κάνει κουμάντο.

Σε έντεκα αναμετρήσεις, δέκα για το πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο, επτά ματς έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ τρεις νίκες έχει ο «δικέφαλος». Το παιχνίδι για το Κύπελλο είχε βρει τις δύο ομάδες στο 1-1 στην έδρα του ΠΑΟΚ. Πρέπει να σημειωθεί όμως πως ο Άρης απουσίαζε από την Super League για τέσσερα ολόκληρα χρόνια με αποτέλεσμα να μην διεξάγονται αγώνες ανάμεσα τους.

Στο σημερινό ματς οι παίκτης του Άρη προέρχονται από το 0-0 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ενώ ο ΠΑΟΚ από το ευρύ εντός έδρας 5-1 επί του Ατρομήτου.

Στον πρώτο γύρο οι γηπεδούχοι είχαν βρεθεί μια “ανάσα” από το “διπλό”, ωστόσο στο 97′ ο Μίσιτς τους χάλασε τα σχέδια αφού διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Έτσι, σήμερα όλοι στην ομάδα θεωρούν πως είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να πάρουν το “αίμα” τους πίσω. Αναφορικά με τα πλάνα ενδεκάδας του Ένινγκ, δύσκολα θα υπάρξουν αλλαγές. Η λογική λέει πως θα δείξει εμπιστοσύνη στους παίκτες που χρησιμοποιεί ως βασικούς το τελευταίο διάστημα και οι οποίοι έχουν δώσει αρκετούς βαθμούς στον Άρη.

Ο Κουέστα θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τον Ροζ να αγωνίζεται δεξιά στην άμυνα, από την στιγμή που εκτός αποστολής έμεινε ο Σούντγκρεν. Στα αριστερά θα αγωνιστεί ο Κόρχουτ, ενώ ο Δεληζήσης θα παίξει στο πλευρό του Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή, το δίδυμο των Σάσα και Ματίγια δεν σπάει. Γκάμα και Φετφατζίδης θα είναι στα δυο άκρα και ο Λάρσον θα κινείται πίσω από τον Ιντέγε στην επίθεση, σε διάταξη 4-4-1-1.

Από την άλλη, ο Αμπέλ Φερέιρα αναμένεται να παρατάξει κάτω από τα δοκάρια τον Ζίβκοβιτς, τους Μάτος και Γιαννούλη στα δύο άκρα της άμυνας και Βαρέλα και Ινγκασον σαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ελέω απουσίας του Κρέσπο. Στη μεσαία γραμμή το ένα σενάριο είναι να παίξουν μαζί οι Μίσιτς και Μαουρίσιο με τον Πέλκα μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Ο Σφιντέρσκι θα είναι στην κορυφή της επίθεσης με τους Λημνιό (δεξιά) και Μπίσεσβαρ (αριστερά) στα άκρα. Σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί ο Μπίσεσβαρ, τότε ο Αουγκούστο θα πάρει την θέση του και ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τους Μίσιτς και Αουγκούστο, τον Μαουρίσιο μπροστά τους και τους Λημνιό και Πέλκα στα πλάγια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments