Διεθνή

Αυτή είναι η απίστευτη δήλωση του Τραμπ για τον πόλεμο με το Ιράν 8 χρόνια πριν

Αυτή είναι η απίστευτη δήλωση του Τραμπ για τον πόλεμο με το Ιράν 8 χρόνια πριν
Ντόναλντ Τραμπ: «Για να επανεκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα θα ξεκινήσει έναν πόλεμο με το Ιράν» είχε δηλώσει κάποια χρόνια πριν ο Ντόνλαντ Τραμπ για τον προκάτοχό του.

Ντόναλντ Τραμπ: Αυτό ανάρτησε στο Τwitter ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, το 2011 για να επικρίνει τον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα, ότι χρησιμοποιεί έναν πόλεμο με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν για να ενισχύσει την πολιτική του στήριξη στο εσωτερικό της χώρας και να επανεκλεγεί. «Μην αφήνετε τον Ομπάμα να παίξει το χαρτί του Ιράν με σκοπό να ξεκινήσει έναν πόλεμο ώστε να επανεκλεγεί. Προσέξτε Ρεπουμπλικάνοι», έλεγε ο σημερινός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών σε άλλη ανάρτησή του το 2012.

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θυμήθηκαν αυτές τις παλιές αναρτήσεις του μεγιστάνα, μετά από τη διαταγή που έδωσε για την εξόντωση του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, που σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Δέκα μήνες πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, και ενώ αναμένεται η δίκη του στη Γερουσία με το ερώτημα της καθαίρεσης του, ο Τραμπ δικαιολόγησε τον βομβαρδισμό, λέγοντας πως ο Σουλεϊμανί «σχεδίαζε να σκοτώσει πολλούς ακόμη Αμερικανούς». Συγκεκριμένα, στην πρώτη του επίσημη τοποθέτηση μετά τη δολοφονία του υποστράτηγου του Ιράν, Κασέμ Σουλεϊμανί, ο Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνθηκε της απόφασής του αυτής και μάλιστα δεν δίστασε να δηλώσει ενώπιον δημοσιογράφων πως «σκότωσα τον Κασέμ Σουλεϊμανί για να σταματήσω και όχι να ξεκινήσω τον πόλεμο».

Την ίδια στιγμή, η αντιπολίτευση των Δημοκρατικών ασκεί δριμεία κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο, κάνοντας λόγο για προκλητική ενέργεια στο θέμα της δολοφονίας του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε απαντώντας στην απειλές του Ιράν πως : «θα βρούμε τους εχθρούς της Αμερικής και θα τους εξοντώσουμε. Ο Σουλεϊμανί είχε πάθος με το θάνατο αθώων ανθρώπων. Οι επιθέσεις του επηρέασαν κόσμο μέχρι το Νέο Δελχί και το Λονδίνο. Επωφελούμαστε τώρα που γνωρίζουμε ότι η τρομοκρατική δράση του έλαβε τέλος. Δεν ξεκινάμε πόλεμο».  Συγχρόνως όμως οι ΗΠΑ στέλνουν πάνω από 3.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή υπό τον φόβο αντιποίνων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNNi, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας, οι ΗΠΑ σκοπεύουν να αναπτύξουν περίπου 3.000 επιπλέον στρατεύματα στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στρατεύματα, τα οποία ανήκουν στην 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία των ΗΠΑ, είχαν προετοιμαστεί για να δεχτούν εντολές. Τα νέα αμερικανικά στρατεύματα θα αναπτυχθούν στο Ιράκ, το Κουβέιτ και άλλα σημεία της περιοχής, χωρίς να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments