Διεθνή

Σαρλ Μισέλ: Κίνδυνος γενικευμένης έκρηξης βίας στο Ιράκ

Σαρλ Μισέλ: Κίνδυνος γενικευμένης έκρηξης βίας στο Ιράκ
Σαρλ Μισέλ: Το Ιράκ παραμένει μια πολύ εύθραυστη χώρα, λέει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σαρλ Μισέλ: Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με δήλωσή του σχετικά με την κατάσταση και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο Ιράκ προειδοποίησε για κίνδυνο γενικευμένης έκρηξης βίας αλλά και αναζωπύρωσης της τρομοκρατίας. Αναλυτικά, στη δήλωσή του ο Σαρλ Μισέλ αναφέρει ότι “ο κύκλος βίας, προκλήσεων και αντιποίνων που είδαμε στο Ιράκ τις τελευταίες εβδομάδες πρέπει να σταματήσει”. “Η περαιτέρω κλιμάκωση πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος”, αναφέρει.

“Το Ιράκ παραμένει μια πολύ εύθραυστη χώρα”, λέει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Σημειώνει ότι “πολλά όπλα και πάρα πολλές πολιτοφυλακές επιβραδύνουν τη διαδικασία για την επιστροφή στην καθημερινή ζωή των πολιτών του Ιράκ“.  Προειδοποιεί τέλος ότι “υπάρχει ο κίνδυνος είναι μια γενικευμένη έκρηξη βίας σε ολόκληρη την περιοχή και η άνοδος των σκοτεινών δυνάμεων της τρομοκρατίας που ευδοκιμούν σε περιόδους θρησκευτικών και εθνικιστικών εντάσεων”.

Να υπενθυμίσουμε πως χθες Παρασκευή σημειώθηκε νέα αμερικανική αεροπορική επιδρομή εναντίον ιρακινής παραστρατιωτικής οργάνωσης, στον δρόμο προς την πόλη Τατζί, βόρεια της πρωτεύουσας του Ιράκ, Βαγδάτης. Αυτό μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας χωρίς να αναφέρει το όνομα της οργάνωσης ή περισσότερες λεπτομέρειες. Η επίθεση εξαπολύθηκε κατά των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ, κεντρικού φορέα των υποστηριζόμενων από το Ιράν σιιτικών παραστρατιωτικών ομάδων, κοντά στο στρατόπεδο Τατζί, βόρεια της Βαγδάτης, και από αυτήν σκοτώθηκαν έξι άτομα ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά άλλα τρία, σύμφωνα με όσα δήλωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής πηγή των ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων στο πρακτορείο Reuters.

«Ιατρικό κομβόι»

Αργότερα, μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, οι Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ ανακοίνωσαν ότι κατά την αεροπορική επιδρομή εναντίον μαχητών της χτυπήθηκε ιατρικό κομβόι και όχι ανώτερα στελέχη της όπως μεταδόθηκε από ορισμένα μέσα ενημέρωσης. «Αρχικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι από την επίθεση επλήγη ιατρικό κομβόι των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης κοντά στο στάδιο της Τατζί, στη Βαγδάτη» αναφέρεται στην ανακοίνωση της παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments