Διεθνή

Σουλεϊμανί: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Βαγδάτης για την κηδεία του

Σουλεϊμανί: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Βαγδάτης για την κηδεία του
Σουλεϊμανί: Περισσότερα από 3.000 άτομα έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Βαγδάτης, για την κηδεία του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σουλεϊμανί, που δολοφονήθηκε με εντολή του Τραμπ.

Σουλεϊμανί: Ο πανίσχυρος ιρανός στραγητός Κασέμ Σουλεϊμανί, ήταν από τις δημοφιλέστερες προσωπικότητες στο Ιράν, κι ένας από τους πιο επίφοβους αντιπάλους για τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και πολλών από τους συμμάχους τους. Μετατράπηκε σε λαϊκό ήρωα, ειδικά στο Ιράκ, όπου οι άνδρες του και ο ίδιος προσωπικά έγιναν επανειλημμένα αιχμή του δόρατος στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Σουλεϊμανί σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης από αμερικανική αεροπορική επιδρομή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, διατάσσοντας την επιδρομή που έγινε στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, στο Ιράκ, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, με στόχο τον διοικητή της Δύναμης Κουντς, έβαλε σε μπελάδες τόσο τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και τους συμμάχους τους, αφού πλέον η σύγκρουσή τους με το Ιράν, τις πολιτικές δυνάμεις και τις παραστρατιωτικές οργανώσεις που πρόσκεινται στην Ισλαμική Δημοκρατία στην περιφέρεια αναμένεται να ενταθεί.

Ντόναλντ Τραμπ: «Σκότωσα τον Σουλεϊμανί για να σταματήσω και όχι να ξεκινήσω τον πόλεμο».

Στην επίσημη τοποθέτηση που προσχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του υποστράτηγου υπεραμύνθηκε της απόφασής του αυτής και μάλιστα δεν δίστασε να δηλώσει ενώπιον δημοσιογράφων πως «σκότωσα τον Κασέμ Σουλεϊμανί για να σταματήσω και όχι να ξεκινήσω τον πόλεμο». Την ίδια στιγμή, η αντιπολίτευση των Δημοκρατικών ασκεί δριμεία κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο, κάνοντας λόγο για προκλητική ενέργεια στο θέμα της δολοφονίας του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε απαντώντας στην απειλές του Ιράν πως : «θα βρούμε τους εχθρούς της Αμερικής και θα τους εξοντώσουμε. Ο Σουλεϊμανί είχε πάθος με το θάνατο αθώων ανθρώπων. Οι επιθέσεις του επηρέασαν κόσμο μέχρι το Νέο Δελχί και το Λονδίνο. Επωφελούμαστε τώρα που γνωρίζουμε ότι η τρομοκρατική δράση του έλαβε τέλος. Δεν ξεκινάμε πόλεμο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments