Ελλάδα

Μόρια: Τρεις Αφρικανοί στο νοσοκομείο ύστερα από επίθεση Αφγανού

Μόρια: Τρεις Αφρικανοί στο νοσοκομείο ύστερα από επίθεση Αφγανού
Μόρια: Στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν τρεις Αφρικανοί ύστερα από επίθεση που δέχτηκαν από Αφγανό στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Μόρια: Ο ένας εξ αυτών νοσηλεύεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση ενώ οι άλλοι δυο νοσηλεύονται. Οι τρεις άνδρες τραυματίστηκαν από έναν 27χρονο Αφγανό ο οποίος είχε επισκεφθεί τον καταυλισμό στη Μυτιλήνη για να δει ομοεθνείς του, που διαμένουν στις δομές. Εκεί αποπειράθηκε να πάρει τα κινητά που είχαν οι τρεις άνδρες και όταν αντιστάθηκαν, τότε τους επιτέθηκε με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει.

Οι Αφρικανοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στη Μυτιλήνη με τη ζωή του 20χρονου να κινδυνεύει.

Σημειώνεται, πως ο Αφρικανός διέμενε σε δομή στην πόλη της Μυτιλήνης ως μέλος ευάλωτης κατηγορίας αιτούντα άσυλο. Και αυτό γιατί είναι διασωθείς ναυαγίου βάρκας, με την οποία ήρθε τον περασμένο Ιούνιο. Μετά από το συμβάν σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ Αφρικανών και Αφγανών έξω από το ΚΥΤ της Μόριας, οι οποίες και αντιμετωπίστηκαν από την αστυνομία με τη χρήση χημικών.

 Επεισόδια υπήρξαν και στο ΚΥΤ Σάμου στα τέλη του Δεκέμβρη.

Μετανάστες είχαν συγκρουστεί με αστυνομικές δυνάμεις έξω από το ΚΥΤ και σε πολύ μικρή απόσταση από δημοτικό και νηπιαγωγείο. Στα σοβαρά επεισόδια είχαν πάρει μέρος μετανάστες αφρικανικής κυρίως καταγωγής, οι οποίοι πετούσαν πέτρες κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από το ΚΥΤ και με τους τελευταίους να κάνουν ρίψη χημικών. Επίσης, περίπου 300 μετανάστες διέκοψαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, ενώ φώναζαν συνθήματα ζητώντας να μεταφερθούν από το νησί.

Εν τω μεταξύ, σε έκτακτη σύσκεψη καλεί σήμερα Τρίτη 7 Ιανουαρίου, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τους δημάρχους των νησιών ο περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης. Η σύσκεψη πραγματοποιείται με αφορμή αυριανή συνάντηση για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα με υπουργούς της κυβέρνησης, στην οποία έχουν κληθεί ο περιφερειάρχης και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του βορείου Αιγαίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments