Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Κλείνει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα”

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Κλείνει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα”
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το κλείσιμο του γραφείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρίσκεται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε αυτήν την τοποθέτηση μετά την κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχε με τη Γενική Διευθύντρια του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Στην διευρυμένη συνάντηση, τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Άλεξ Πατέλης, και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.

Μετά την συνάντηση με τη διάδοχο της Κριστίν Λαγκάρντ στην θέση της επικεφαλής του Ταμείου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 21:00 με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο.

Λίγες ώρες πριν ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο think tank Atlantic Council και μίλησε για την παρούσα κατάσταση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, τον ρόλο της Ελλάδας στην διατλαντική σχέση και τη σύνθετη πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Μιλώντας για τον αγωγό EastMed, τόνισε πως η Ελλάδα δεν αποκλείει την Τουρκία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, όμως η Τουρκία είναι αυτή που βρίσκεται εκτός γραμμής. «Θα χαρώ πολύ να την δω να αλλάζει τακτική, αλλά γεωγραφικά είναι γελοία η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης. Δείτε τον χάρτη, δεν υπάρχει σύνδεση των δύο χωρών στον χάρτη και θέλει να πει ότι η Κρήτη δεν έχει ΑΟΖ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Τέλος, στη συζήτηση δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το Κυπριακό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα στηρίζει τις συνομιλίες υπό την αιγίδα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. «Η βασική μας διαφορά στο Αιγαίο είναι η θαλάσσια ζώνη (υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ). Αν η Τουρκία συμφωνεί γι’ αυτό, μπορούμε να πάμε στη Χάγη, αλλά πρέπει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο» σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments