Διεθνή

Εσμέ Εράτ: Δολοφονήθηκε η αρχηγός του PKK από την τουρκική MIT [vid]

Εσμέ Εράτ: Δολοφονήθηκε η αρχηγός του PKK από την τουρκική MIT [vid]
Τουρκία: Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία με την τουρκική ΜΙΤ να σκοτώνει την αρχηγό του PKK - Δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης.

Τουρκία: Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα “Hurriyet“, δολοφονήθηκαν η αρχηγός του κουρδικού PKK Εσμέ Εράτ, καθώς επίσης και ο οδηγός της Ζιλάν Κομπανί, έπειτα από συγχρονισμένη επιχείρηση των τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Η επιχείρηση κατά της Εράτ έλαβε χώρα στο στο Ορος Καντίλ, που βρίσκεται επί ιρακινού εδάφους.

Η Εσμέ Εράτ εντάχθηκε στο PPK το 1989, στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ. Το 1993 μετέβη από τη Γερμανία στη Συρία, όπου έλαβε πολιτική και στρατιωτική εκπαίδευση από τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Η Εσμέ Εράτ ήταν αρχηγός του Ελεύθερου Κόμματος Γυναικών του Κουρδιστάν (PAJK), το οποίο είναι η γυναικεία οργάνωση του PKK. Πολλά Τουρκικά μέσα πανηγυρίζουν κάνοντας λόγο για εξουδετέρωση επικίνδυνων τρομοκρατών.

Το Όρος Καντίλ έδειξε το δρόμο από το 2018

Να υπενθυμίσουμε ότι από το 2018 ο Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει επίσημα την έναρξη των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του αρχηγείου του PKK στο Ορος Καντίλ, λέγοντας ότι “στόχος μας είναι να αποξηράνουμε το μεγαλύτερο τρομοκρατικό έλος”.

Εχουμε εξουδετερώσει χιλιάδες τρομοκράτες εντός κι εκτός της χώρας και τώρα θα εξαλείψουμε το Καντίλ ως απειλή και πηγή τρομοκρατίας για τη χώρα μας» είχε δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος από βήματος προεκλογικής συγκέντρωσης στην κεντρική Ανατολία, λίγο αφότου 20 αεροσκάφη των τουρκικών δυνάμεων είχαν εξαπολύσει μπαράζ βομβαρδισμών στην περιοχή, καταστρέφοντας -για αρχή- 14 κουρδικούς στόχους, μεταξύ αυτών κρησφύγετα και αποθήκες όπλων. Ολα αυτά σε βάθος τουλάχιστον 40 χλμ. από τη μεθόριο με το Βόρειο Ιράκ, όπου η Τουρκία διατηρεί σήμερα -όπως επισημαίνει η «Hurriyet»- ένδεκα βάσεις.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments