Διεθνή

Γαλλία: Νεκρό παιδί στο σύστημα προσγείωσης αεροπλάνου

Γαλλία: Νεκρό παιδί στο σύστημα προσγείωσης αεροπλάνου
Γαλλία: Η σορός ενός παιδιού ηλικίας περίπου 10 ετών εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στο σύστημα προσγείωσης αεροσκάφους της Air France, το οποίο προερχόταν από το Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού. 

Γαλλία: Το πτώμα ενός παιδιού ηλικίας περίπου 10 ετών βρέθηκε σήμερα το πρωί στο σύστημα προσγείωσης αεροπλάνου της Air France που προερχόταν από το Αμπιτζάν, έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στην σχετική έρευνα που διεξάγεται. Το αεροπλάνο, ένα Boeing 777, είχε απογειωθεί από το Αμπιτζάν, την οικονομική πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού, χθες Τρίτη το βράδυ και προσγειώθηκε σήμερα στο Παρίσι λίγο μετά τις 7:00 ώρα Ελλάδος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αεροπορική εταιρεία, η οποία επιβεβαιώνει τον θάνατο ενός “παράνομου επιβάτη” χωρίς να διευκρινίζει την ηλικία του, εκφράζει τη λύπη της για μια “ανθρώπινη τραγωδία”.

“Πέραν της ανθρώπινης τραγωδίας, αυτό δείχνει μια σημαντική έλλειψη ασφάλειας στο αεροδρόμιο του Αμπιτζάν”, δήλωσε στο AFP πηγή της ασφάλειας της Ακτής Ελεφαντοστού, διερωτώμενη πώς ένα παιδί 10 ετών μπόρεσε να έχει πρόσβαση σε ένα αεροπλάνο και για το ενδεχόμενο να υπήρχε κάποιος συνεργός. Τα τελευταία χρόνια, πολλοί λαθρεπιβάτες, κυρίως έφηβοι από την Αφρική, έχουν βρεθεί νεκροί στον χώρο του συστήματος προσγείωσης. Η θερμοκρασία κατά την πτήση πέφτει στους -50 βαθμούς Κελσίου μεταξύ των 9.000 και 10.000 μέτρων, το ύψος στο οποίο πετούν τα επιβατηγά αεροπλάνα.

Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε και στο Ιράν, όταν ένα ουκρανικό Boeing 737 συνετρίβη μετά την απογείωσή του.

Tα ξημερώματα της Τετάρτης στο Ιράν ένα ουκρανικό αεροσκάφος Boeing 737-800 με 176 επιβαίνοντες (167 επιβάτες και 9μελες πλήρωμα) συνετρίβη μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο «Χομεϊνί» της Τεχεράνης όπως μετέδωσαν αρχικά τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων FARS και Tasnim. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πτώση προήλθε από τεχνικό πρόβλημα. Το πρόβλημα το παρουσίασε το αεροσκάφος της εταιρείας Ukrainian International Airlines τρία λεπτά μετά την απογείωσή του στις 2:44 τα ξημερώματα (ώρα Ιράν). Ο επικεφαλής του τμήματος Εκτάκτων Αναγκών του Ιράν δήλωσε στο Sputnik ότι η αιτία της συντριβής είναι καθαρά τεχνική με πληροφορίες να κάνουν λόγο για φωτιά σε έναν από τους κινητήρες του Boeing.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments