Διεθνή

Vicente Huidobro: Αφιερωμένο στον Χιλιανό ποιητή το doodle της Google

Vicente Huidobro: Αφιερωμένο στον Χιλιανό ποιητή το doodle της Google
Vicente Huidobro: Η Google αφιέρωσε το σημερινό της Doodle στον σπουδαίο Χιλιανό ποιητή.

Vicente Huidobro: Το τιμώμενο πρόσωπο της ημέρας είναι ο Χιλιανός ποιητής. Σήμερα, 10/1 συμπληρώνονται 127 χρόνια από τη γέννηση του. Αυτό οδήγησε την Google να του αφιερώσει το σημερινό Doodle της. Το σημερινό Doodle έχει φιλοτεχνήσει η καλλιτέχνιδα Luisa Rivera, που έχει ως βάση της το Λονδίνο. Ο Vicente Huidobro έγινε γνωστός ως «πατέρας του λογοτεχνικού κινήματος Creacionismo.

Ακολούθησε το δρόμο της ποίησης όπως είχε κάνει μερικά χρόνια νωρίτερα η μητέρα του. Έκανε την πρώτη του δημοσίευση σε ηλικία 12 ετών. Λίγα χρόνια αργότερα σπούδασε λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Σαντιάγο. Σταδιακά, άρχισε να αισθάνεται περιορισμένος από τα παραδοσιακά ποιητικά πρότυπα και το 1914 τα απέρριψε στο μανιφέστο του «Non Serviam».

Τα επόμενα χρόνια πήρε την απόφαση να μετακομίσει στο Παρίσι και εκεί συνεργάστηκε με τους σουρεαλιστές ποιητές Guillaume Apollinaire και Pierre Reverdy στο λογοτεχνικό περιοδικό Nord-Sud. Στο Παρίσι εφηύρε το Creacionismo, την ιδέα ότι οι ποιητές πρέπει να δημιουργήσουν τους δικούς τους φανταστικούς κόσμους αντί να γράφουν για τη φύση σε παραδοσιακά στυλ και με την παραδοσιακή γλώσσα. Έγραψε πάνω από 40 βιβλία, συμπεριλαμβανομένων θεατρικών έργων και μυθιστορημάτων. Στις 2 Ιανουαρίου 1948 άφησε την τελευταία του πνοή.

Δείτε το σημερινό Doodle που του αφιέρωσε η Google

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments