Πολιτική

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Διάβημα διαμαρτυρίας του Ιράν για τις δηλώσεις Μητσοτάκη

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Διάβημα διαμαρτυρίας του Ιράν για τις δηλώσεις Μητσοτάκη
Δολοφονία Σουλεϊμανί: Ο Νίκος Δένδιας επιβεβαίωσε πως έχει προκύψει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ιράν και Ελλάδας μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ ότι η χώρα στηρίζει την απόφαση της Ουάσινγκτον να δολοφονήσει τον Κασέμ Σουλεϊμανί.

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Ο Νίκος Δένδιας επιβεβαίωσε το διπλωματικό επεισόδιο Αθήνας – Τεχεράνης για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα στηρίζει την απόφαση των ΗΠΑ να δολοφονήσει τον Κασέμ Σουλεϊμανί. Την είδηση μάλιστα επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με παρέμβασή του σε εκπομπή του OPEN TV.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής Φαίη Μαυραγάνη αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ που είχε μεταδώσει την Παρασκευή ο δημοσιογράφος του Open, Χρήστος Τσιγουρής, σύμφωνα με το οποίο η Τεχεράνη εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της. Τότε ο Νίκος Δένδιας επιβεβαίωσε την είδηση, σχολίασε ότι δεν έχει δει, ακόμη, το κείμενο του διαβήματος και ενημέρωσε ότι σήμερα θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογό του Τζαβάντ Ζαρίφ.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Υπήρξε διαμαρτυρία από την πλευρά του Ιράν, δεν έχω δει το κείμενο και θα έχω νομίζω σε λίγη ώρα τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, ο οποίος ζήτησε να μου μιλήσει. Τον ξέρω τον κ. Ζαρίφ, έχουμε συναντηθεί στη Νέα Υόρκη, είναι ένας ιδιαιτέρως ευφυής άνθρωπος, καταλαβαίνει ποια είναι η ευρύτερη ελληνική τοποθέτηση, καταλαβαίνουμε εμείς γιατί το Ιράν θέλει σε αυτή τη συγκυρία να μας θέσει τα θέματα με τον τρόπο που αυτό τα βλέπει, θα δούμε τι έχει να μου πει και με χαρά θα τον ακούσω”. Στο ρεπορτάζ που μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το Open, αναφερόταν ότι ο Ιρανός πρέσβης στην Αθήνα, στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη, του ζήτησε να μεσολαβήσει και να μεταφέρει στον πρωθυπουργό τη δυσαρέσκεια και την ενόχληση της Τεχεράνης για τις δηλώσεις Μητσοτάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments