Διεθνή

David Bowie: Ένας δρόμος στο Παρίσι θα πάρει το όνομα του

David Bowie: Ένας δρόμος στο Παρίσι θα πάρει το όνομα του
David Bowie: Το Παρίσι θέλει να τιμήσει τον θρυλικό καλλιτέχνη και θα δώσει το όνομα του σε έναν δρόμο της πόλης.

David Bowie: Ένας δρόμος του Παρισιού σύντομα θα μετονομαστεί σε οδός Ντέιβιντ Μπόουι προς τιμήν του Βρετανού αστέρα της ροκ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος δημοτικού διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας. “Σύντομα θα υπάρξει μια οδός Ντέιβιντ Μπόουι στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού” γνωστοποίησε ο Ζερόμ Κουμέ, δήμαρχος της περιοχής.

Ο δήμαρχος, δήλωσε θαυμαστής του Ντέιβιντ Μπόουι, ο οποίος πέθανε το 2016 και ανακοίνωσε ότι ένας νέος δρόμος κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της γαλλικής πρωτεύουσας Gare d’ Austerlitz στα νοτιοανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας θα φέρει το όνομα του σπουδαίου μουσικού αστέρα. Η ονοματοδοσία πρέπει να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο του διαμερίσματος του Παρισιού τον Φεβρουάριο, κάτι που όπως δήλωσε ο Κουμέ στο AFP θα συμβεί χωρίς προβλήματα. “Ο Ντέιβιντ Μπόουι, είχε ισχυρό δεσμό με την Πόλη του Φωτός” πρόσθεσε για τον καλλιτέχνη που αν ζούσε, θα γινόταν 73 ετών στις 8 Ιανουαρίου.

Νέες κυκλοφορίες και ταινία

Μπορεί να έχει φύγει από τη ζωή εδώ και δυο χρόνια, αλλά εξακολουθεί να απασχολεί τα καλλιτεχνικά δρώμμενα. Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό πως πρόκειται να κυκλοφορήσουν δυο νέες κυκλοφορίες με τραγούδια του. Το πρώτο είναι ένα EP που περιέχει το σπάνιο «Is It Any Wonder?», το δεύτερο είναι ένα live session με τίτλο «ChangesNowBowie». Και στα δύο υπάρχει η ακουστική έκδοση του «The Man Who Sold The World».

Τα τραγούδια του «Is It Any Wonder?» θα κυκλοφορούν εβδομαδιαία από τις 17 Ιανουαρίου και αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε το tracklist. Αντίθετα, το «ChangesNowBowie» είναι ένα live session που ηχογραφήθηκε το 1996 στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια των προβών για τη συναυλία του Bowie στο Madison Square Garden. Η session προβλήθηκε από το BBC την επόμενη χρονιά. Ο δίσκος θα τυπωθεί σε περιορισμένα αντίτυπα και θα πωληθεί στη φετινή Record Store Day η οποία είναι στις 18 Απριλίου. Το επόμενο διάστημα πρόκειται να κυκλοφορήσει και μια ταινία για τη ζωή και το θάνατο του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments