Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη για τον υπουργό Εξωτερικών

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη για τον υπουργό Εξωτερικών
Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέφρι Πάιατ, πραγματοποιεί ο Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εξωτερικών.

Νίκος Δένδιας: Η συνάντηση του υπουργού με τον κ. Πάιατ γίνεται λίγες ώρες μετά το σαφές μήνυμα του πρέσβη προς την Άγκυρα για εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών σε ενδεχόμενη ελληνοτουρκική κρίση. Την είδηση έκανε γνωστή το υπουργείο Εξωτερικών αναρτώντας μια φωτογραφία των δύο ανδρών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

H ανάρτηση του υπουργείου στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter:

Τζέφρι Πάιατ: “Θα εμπλακούμε στα ελληνοτουρκικά αλλά δε θέλουμε να ξεσπάσει κρίση”

Υπενθυμίζεται, πως χτες ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα έστειλε το δικό του μήνυμα στην Τουρκία. Συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αμερική ο Τζέφρι Πάιατ υπογράμμισε ότι η Ανατολική Μεσόγειος πρέπει να είναι και ζώνη ειρήνης, ασφαλείας και σταθερότητας. “Για μας τα νησιά έχουν τα ίδια δικαιώματα στη θάλασσα με την ξηρά και δεν στηρίζουμε τις μονομερείς ενέργειες. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας και τις ελληνικές ανησυχίες αλλά σημείωσε ότι δεν θέλει να διακοπεί ο διάλογος και η Τουρκία να απομακρυνθεί από τη Δύση” ανέφερε ο κ. Πάιατ και τόνισε πως είναι “ανόητη η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάει ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, φυσικά και θα εμπλακούμε”.

“Φυσικά και δεν θέλουμε να ξεσπάσει κάποια κρίση. Δεν θέλουμε Ελλάδα και Τουρκία να φτάσουν σε κρίσιμο σημείο κι έχουμε επέμβει ξανά στο παρελθόν. Η Ουάσιγκτον λέει ένα ξεκάθαρο ναι, θα συνεχίσει να είναι ενεργή και θα βοηθάει Ελλάδα και Τουρκία να επιλύσουν τις διάφορες τους. Δεν θα έλεγα ότι είναι μια συνηθισμένη κατάσταση, οι συνθήκες στην περιοχή αλλάζουν από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν θα κάνω προβλέψεις για θερμό επεισόδιο. Η Τουρκία δεν θέλει να μείνει μόνη της με τη Ρωσία και το Ιράν και είναι ένα θέμα στο οποίο Ελλάδα και ΗΠΑ εργάζονται μαζί και η Ελλάδα είναι ένας παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή” σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments