Ελλάδα

Λιμενικό: Διάσωση 77 μεταναστών σε Φαρμακονήσι και Σαμοθράκη

Λιμενικό: Διάσωση 77 μεταναστών σε Φαρμακονήσι και Σαμοθράκη
Λιμενικό: Στη διάσωση 77 μεταναστών, που βρίσκονταν σε βάρκες, στις θαλάσσιες περιοχές Φαρμακονησίου και Σαμοθράκης, προχώρησε το πρωί της Τετάρτης το Λιμενικό.

Λιμενικό: Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, ακυβέρνητη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με 48 επιβαίνοντες. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι αποβιβάστηκαν σε προβλήτα του νησιού. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου. Παράλληλα, περιπολικό σκάφος Λιμενικού Σώματος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή της Σαμοθράκης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με 29 επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης.

 Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται, πως χτες μετακινήθηκαν 500 αιτούντες άσυλο από τη Λέσβο και τη Σάμο σε δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα. Από αυτούς οι 270 αναχώρησαν από την Μυτιλήνη με το πλοίο της γραμμής, ενώ άλλοι 230 από τη Σάμο. Στο σύνολό τους έχουν προσφυγικό προφίλ ή είναι μέλη ευάλωτων κατηγοριών. Στο μεταξύ, παρά την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, είναι μειωμένες σε σχέση με προηγούμενες περιόδους οι ροές από τα μικρασιατικά παράλια προς τα νησιά. Από την περασμένη Τετάρτη μέχρι και χθες, Τρίτη, στη Λέσβο πέρασαν 284 άτομα, στη Χίο 56 και στη Σάμο 137. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, ο πληθυσμός του καταυλισμού σήμερα ανέρχεται στους 19.122. Συνολικά στις δομές στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης συμπεριλαμβανομένης και της Μόριας, διαμένουν 21.123 αιτούντες άσυλο.

Ιδρύεται υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Την ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Η κυβέρνηση προχωρά στην ίδρυση του συγκεκριμένου υπουργείου προκειμένου να τοποθετήσει συγκεκριμένα άτομα σε θέσεις κλειδιά που θα προσπαθήσουν να επιλύσουν το μείζον πρόβλημα του μεταναστευτικού. Στη θέση του υπουργού τοποθετήθηκε ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκη,ς ενώ σε αυτή του αναπληρωτή υπουργού τοποθετείται ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος. Το χαρτοφυλάκιο του κ. Μηταράκη στο υπουργείο Εργασίας θα αναλάβει ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments