Κόσμος

Yπουργός Άμυνας Τουρκίας: «Ο Χαφτάρ καθυστερεί σκόπιμα την κατάπαυση πυρός στη Λιβύη»

Yπουργός Άμυνας Τουρκίας: «Ο Χαφτάρ καθυστερεί σκόπιμα την κατάπαυση πυρός στη Λιβύη»
Υπουργός Άμυνας Τουρκίας: Σκόπιμη θεωρεί πως γίνεται η καθυστέρηση της κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη από τον Χαλίφα Χαφτάρ, ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε σήμερα πως η καθυστέρηση της κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη από τον Χαλίφα Χαφτάρ γίνεται σκόπιμα. Παράλληλα ο Ακάρ πρόσθεσε πως ο Λίβυος στρατάρχης θέλει με τον τρόπο αυτό να υπονομεύσει την επιρροή Τουρκίας και Ρωσίας στην περιοχή ενόψει της διεθνούς διάσκεψης του Βερολίνου την προσεχή Κυριακή.

Συγχρόνως, εξέφρασε την ελπίδα του για πολιτική επίλυση των διαφορών μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών μέσω του εσωτερικού διαλόγου.

«Ορισμένες δυνάμεις δεν βλέπουν με καλό μάτι την επιρροή Τουρκίας και Ρωσίας, οι οποίες ηγούνται στις προσπάθειες για ειρήνη. Αυτές οι δυνάμεις έχουν συμβουλεύσει τον Χαφτάρ στο τι πρέπει να κάνει. Όπως φάνηκε, δεν διαλύει τις γέφυρες, αλλά πάγωσε την κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Άκαρ στους επικεφαλής των Μέσων Ενημέρωσης στην Άγκυρα. Υπενθυμίζοντας ότι η Γερμανία θα διοργανώσει διεθνή διάσκεψη την Κυριακή με στόχο την εξεύρεση μόνιμης λύσης στη Λιβύη, ο Ακάρ εκτίμησε ότι ο σκοπός του Χαφτάρ, με την αναβολή έγκρισης για μόνιμη εκεχειρία, είναι να περιοριστεί η επιρροή της Άγκυρας και της Μόσχας πριν από τη διάσκεψη του Βερολίνου.

«Ελπίζουμε ότι οι Χαφτάρ και Σάρατζ θα συναντηθούν στο Βερολίνο. Είμαστε υπέρ της κατάπαυσης του πυρός και της ειρήνης. Δεν θέλουμε να συνεχιστούν οι συγκρούσεις. Οι προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην κατάπαυση του πυρός ώστε τα συμβαλλόμενα μέρη της Λιβύης να μπορέσουν να μιλήσουν για μια πολιτική λύση», δήλωσε. Επιπλέον, ο Ακάρ δήλωσε ότι υπάρχει στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη ως μέρος του μνημονίου κατανόησης της Άγκυρας με την εγκεκριμένη κυβέρνηση της Τρίπολης, ενώ στόχος της κίνησης αυτής είναι η συνεργασία σε θέματα κατάρτισης. Αναφορικά με τη Συρία, ο Ακάρ δήλωσε κατά την ίδια ενημέρωση πως η Τουρκία και η Ρωσία συζητούν την εγκαθίδρυση μιας «ασφαλούς ζώνης» μέσα στην βορειοδυτική συριακή περιφέρεια Ιντλίμπ, όπου Σύροι που έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας των μαχών θα μπορέσουν να βρουν καταφύγιο για τον χειμώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments