Ελλάδα

Αρτέμιδα: Βρέθηκε ο σέρφερ που αγνοούνταν

Αρτέμιδα: Βρέθηκε ο σέρφερ που αγνοούνταν
Αρτέμιδα: Λήξη συναγερμού στην Λούτσα. Ο σέρφερ που αγνοούνταν εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία του.

Αρτέμιδα: Από αλιευτικό σκάφος εντοπίστηκε σώος και καλά στην υγεία του ο 52χρονος χειριστής ιστιοσανίδας που αγνοείτο στη Λούτσα, στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου. Ο παράτολμος σέρφερ μεταφέρθηκε με το αλιευτικό σκάφος στην Αρτέμιδα. Παράτολμος, επειδή στην θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8 μποφόρ.

Για τον εντοπισμό του 52χρονου είχαν κινητοποιηθεί ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού και ελικόπτερο του σώματος.

Υπενθυμίζεται, πως πριν μερικές ημέρες άλλος ένας σέρφερ αγνοείτο. Συγκεκριμένα στις 6 Ιανουαρίου, ξανά στην Αρτέμιδα, είχε σημάνει συναγερμός στο Λιμενικό αφού ένας άνδρας ενώ δάμαζε τα κύματα εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Ευτυχώς, οι έρευνες ολοκληρώθηκαν με τον χειριστή της όρθιας σανίδας κωπηλασίας να εντοπίζεται και να είναι καλά στην υγεία του. Σημειώνεται, πως στη θαλάσσια περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 9 με 10 μποφόρ.

Τα Χριστούγεννα τρεις σέρφερ αγνοούνταν στον Σχινιά ενώ στην περιοχή επικρατούσαν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 6 μποφόρ. Ευτυχώς, το θρίλερ είχε αίσιο τέλος. Για τον εντοπισμό των τριών σέρφερ είχε σημάνει συναγερμός στο Λιμενικό καθώς για κάποια ώρα λιμενικοί και λουόμενοι είχαν οπτική επαφή μόνο με τον έναν από τους τρεις. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού ενώ είχε προγραμματιστεί να απογειωθεί και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Ωστόσο, όλοι τους κατάφεραν και βγήκαν μόνοι τους στη ξηρά σώοι και αβλαβείς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments