Ελλάδα

Στο στόχαστρο ιρακινές και ιρανικές πρεσβείες στην Ελλάδα [pic]

Στο στόχαστρο ιρακινές και ιρανικές πρεσβείες στην Ελλάδα [pic]
Έγγραφο - φωτιά: Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε εντολή για έκτακτα μέτρα προστασίας σε ιρακινές και ιρανικές πρεσβείες στη χώρα μας.

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Ελληνική Αστυνομία αλλά και στις μυστικές ελληνικές υπηρεσίες μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί. Η αγωνία είναι εύλογη παρόλο που η Ελλάδα παραδοσιακά δεν αποτελεί «στόχο» επιθέσεων ωστόσο εκφράζεται η επιφύλαξη για τυχόν επιθέσεις στις πρεσβείες του Ιράν και του Ιράκ, ειδικά μετά την «κατά λάθος» κατάρριψη του Boeing 737 στην Τεχεράνη όπου είχε ως αποτέλεσμα να βρουν θάνατο 176 νεκροί.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτει εμπιστευτικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. στο οποίο αναδεικνύεται η ανησυχία των αρχών ασφαλείας στη χώρα μας για τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία από τις ΗΠΑ του Κασέμ Σουλεϊμανί κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης αλλά και το τραγικό συμβάν με την πτώση – στις 8 Ιανουαρίου – του Boeing 737 της Ukraine International Airlines ύστερα από πλήγμα ιρανικού πυραύλου

Η ΕΛ.ΑΣ. πλέον φοβάται όχι μόνο επίθεση κατά αμερικανικού στόχου στη χώρα μας λόγω της δολοφονίας Σουλεϊμανί αλλά πλέον εξετάζει και το ενδεχόμενο επίθεσης σε ιρανικό και ιρακινό στόχο. Και αυτό λόγω και των διαμαρτυριών που υπάρχουν στο εσωτερικό του Ιράν όπως και σε άλλες αραβικές χώρες για την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους.

Στο κατεπείγον έγγραφο της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. που συντάχθηκε στις 9 Ιανουαρίου (όταν υπήρξαν οι πρώτες αναφορές για κατάρριψη του επιβατικού αεροπλάνου) ζητείται λοιπόν να υπάρχουν συνεχή μέτρα προστασίας των εγκαταστάσεων του Ιράν και του Ιράκ με εντολή για «ιδιαίτερη ένταση και προσοχή». Μάλιστα ζητείται να ληφθούν και μέτρα ασφαλείας για τους διπλωμάτες αυτών των χωρών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments