Lifestyle

Μίκης Θεοδωράκης: Σπάνια φωτογραφία με την 93χρονη σύζυγό του

Μίκης Θεοδωράκης: Σπάνια φωτογραφία με την 93χρονη σύζυγό του
Μίκης Θεοδωράκης: Η σύζυγός του αντιμετωπίζει και εκείνη αρκετά προβλήματα υγείας και βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι.

Μίκης Θεοδωράκης: Στο φως της δημοσιότητας ήρθε φωτογραφία της 93χρονης συζύγου του Μίκη Θεοδωράκη, πριν από λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα, η κόρη τους Μαργαρίτα δημοσίευσε μια εικόνα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, στην οποία ποζάρει με την αγαπημένη της μητέρα. «Καλημέρα από μάνα και κόρη», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα Espresso η γυναίκα του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι, αντιμετωπίζοντας με δύναμη τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που την ταλαιπωρούν. Μάλιστα, η Μυρτώ Αλτίνογλου λόγω ηλικίας δεν κάνει καμία δημόσια εμφάνιση και είχαμε αρκετά χρόνια να την δούμε.

Δείτε την φωτογραφία

Ο Μίκης Θεοδωράκης γεννήθηκε στη Χίο στις 29 Ιουλίου 1925, από πατέρα Κρητικό και μητέρα Μικρασιάτισσα. Λόγω της επαγγελματικής ιδιότητας του πατέρα του (ανώτερος δημόσιος υπάλληλος) πέρασε τα παιδικά του χρόνια μετακινούμενος σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας: Μυτιλήνη (1925-1928), Σύρο και Αθήνα (1929), Ιωάννινα (1930-1932) Αργοστόλι (1933-1936), Πάτρα (1937-1938), Πύργο (1938-1939) και Τρίπολη (1939-1943).

Το 1953 θα νυμφευθεί τη γιατρό Μυρτώ Αλτίνογλου (το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, τον Γιώργο και τη Μαργαρίτα) και θα συνεχίσει τις μουσικές του σπουδές στο Παρίσι, με δασκάλους τον Ολιβιέ Μεσιάν και τον Εζέν Μπιγκό. Συνεχίζει να συνθέτει και το 1959 του απονέμεται το βραβείο «Κόπλεϋ» για τον καλύτερο Ευρωπαίο συνθέτη της χρονιάς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments