Οικονομία

Ασφαλιστικό: Μείωση της παρακράτησης των συντάξεων κατά 30%

Ασφαλιστικό: Μείωση της παρακράτησης των συντάξεων κατά 30%
Ασφαλιστικό: Τις αλλαγές στο νέο νομοσχέδιο ανέλυσε με δηλώσεις του ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης.

Ασφαλιστικό: Συντάξεις προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω προανήγγειλε ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Τόνισε χαρακτηριστικά πως «με τις ρυθμίσεις στο νέο ασφαλιστικό, οι συνταξιούχοι θα δουν μόνιμες αυξήσεις τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις», χαρίζοντας ακτίδα αισιοδοξίας στους συνταξιούχους της χώρας που τα τελευταία χρόνια βλέπουν τις συντάξεις τους να περιορίζονται όλο και περισσότερο.

Παράλληλα με το νέο ασφαλιστικό αυξήσεις θα δουν και οι συνταξιούχοι οι οποίοι επιλέγουν να συνεχίσουν την εργασία τους, καθώς η παρακράτηση από το 60% της σύνταξης, περιορίζεται στο 30%. Αυτό σημαίνει πως πλέον οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν το 70% της σύνταξης τους. Ακόμη ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε πως: «Καμία σύνταξη δεν θα πάει προς τα κάτω, αλλά αντίθετα θα υπάρξουν αυξήσεις τόσο από την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης στις κύριες συντάξεις, όσο και από την κατάργηση του πλαφόν των 1.300 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης».

Αναφορικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Μηταράκης τόνισε πως δημιουργείται ένα φιλελεύθερο σύστημα επιλογής εισφορών 7 επιπέδων. Το πρώτο και χαμηλότερο θα αφορά του νέους με δραστηριότητα μέχρι πέντε χρόνια, όπου προβλέπονται μηνιαίες εισφορές 126 ευρώ. Τέλος σημείωσε ότι η ρύθμιση για την κατάργηση των διπλών εισφορών στα «μπλοκάκια», αναμένεται να δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments