Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής: Για αυτούς τους λόγους θα στηρίξει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Κίνημα Αλλαγής: Για αυτούς τους λόγους θα στηρίξει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
Το Κίνημα Αλλαγής αναμένεται να υπερψηφίσει την προτεινόμενη για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Κίνημα Αλλαγής: Κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 15:00 στα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη 50. Στη συνεδρίαση αυτή αναμένεται να καθοριστεί η στάση του Κινήματος Αλλαγής στη πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κίνημα Αλλαγής αναμένεται να υπερψηφίσει την προτεινόμενη για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα γίνουν οι εισηγήσεις τόσο των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου όσο και των βουλευτών που αναμένεται να είναι θετικές.

Στο ΚΙΝΑΛ αναμένεται να βαρύνουν ιδιαίτερα τα εξής στοιχεία προκειμένου να καταλήξει σε θετική απόφαση:

  • Το ότι η ανώτατη δικαστικός Αικατερίνη Σακελλαροπούλου προέρχεται από αυτό που στο ΚΙΝΑΛ αποκαλείται «ευρύτερος προοδευτικός χώρος». Δηλαδή η συγκεκριμένη υποψηφιότητα καλύπτει πλήρως το κριτήριο που έθεσε εξαρχής η Φώφη Γεννηματά για την πολιτική προέλευση του υποψηφίου Προέδρου.
  • Το φύλο της υποψήφιας που είναι γυναίκα. Αυτό στο ΚΙΝΑΛ εκτιμάται από μόνο του ως προοδευτική επιλογή και είναι ένα από τα στοιχεία που αναμένεται να υπάρξουν στην εισήγηση της προέδρου του Κινήματος.
  • Επίσης το ότι η υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου συνιστά ευρύτερο μήνυμα για το ζήτημα της αναβάθμισης του θεσμού της δικαιοσύνης. Στο ΚΙΝΑΛ εκτιμούν πως η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έχει υπηρετήσει υποδειγματικά τον θεσμό.
  • Το ΚΙΝ.ΑΛ παράλληλα δεν έχει κανέναν λόγο να δείξει ότι «αντιδρά» στην ύπαρξη λύσης στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής. Εφόσον δεν προκύπτει ουτε ο Προκόπης Παυλόπουλος ούτε κάποια άλλη «εσωκομματική» υποψηφιότητα από την Νέα Δημοκρατία. Αντιθέτως έχει ταχθεί υπέρ της αποδέσμευσης της προεδρικής εκλογής από την διάλυση της Βουλης. Επίσης ιστορικά το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των προέδρων δημοκρατίας χωρίς αυξημένες αρμοδιότητες αλλά με αυξημένο κύρος. Γεγονός στο οποίο ανταποκρίνεται η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
  • Η υποψήφια που προκρίνει η Νέα Δημοκρατία δεν είναι εν ενεργεία πολιτικός. Θέμα που ουδέποτε έθεσε το Κίνημα Αλλαγής ώς προϋπόθεση. Ούτε άσκησε κριτική από την οπτική της σχέσης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον χειρισμό των εθνικών θεμάτων. Άλλωστε είναι υπέρ της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για την χάραξη εθνικής γραμμής.

Αν το Κίνημα Αλλαγής πάντως καταλήξει παρά τις υπάρχουσες ενδείξεις σε αρνητική θέση για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, αυτό θα συνιστά μια νέα ποιότητα στην αντιπολιτευτική του τακτική. Μια σαφέστατη σκλήρυνση της στάσης του απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments